Phoenix – eind januari 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1433 • 9848    BLOKKADEBREKERS


Hoofdpersonen: Daarshol, Phang-Troc, Sato Ambush, Perry Rhodan, Reno Yantill.


De terugkeer van de Galaxers uit Tarkan naar hun thuisgalaxie is door de invloed van een stasisveld bijna zevenhonderd jaar vertraagd. In plaats van in het jaar 448 komen ze pas in 1143 NGT aan. Maar nog veel ernstiger is dat de complete Melkweg door een barrière gescheiden is van de rest van het universum.

In de loop van de tijd hebben talloze ruimtevaarders tevergeefs geprobeerd deze barrière te doorbreken - en dat geldt ook voor hen die uit Tarkan terugkeerden. Maar nadat Perry Rhodan en co de vrijhandelaars van Roi Danton hebben ontmoet, een Cantaro gevangen hebben genomen en zich op de hoogte hebben gesteld van de door Waringer ontwikkelde pulstransformator hebben zij alle reden de zogenaamde chronopuls-muur, die hen van de thuiswereld scheidt, opnieuw aan te vallen.

Eind januari 1144 NGT is het eindelijk zover. Met aan boord van de CIMARRON de pulstransformator, die kan worden beschouwd als de nalatenschap van de geniale Geoffry Waringer, ondernemen ze een testvlucht naar de barrière die de Melkweg omsluit.

Aan boord van de CIMARRON ontstaat een jubelstemming als de poging succes schijnt te hebben. Perry Rhodan en zijn mannen zien zichzelf als de blokkadebrekers ...


Terwijl de CIMARRON de pulstransformator beproeft zijn Covar Inguard, de barbaar, en Iruna van Bass-Teth, de Akoonse, op weg naar de planeet Bugaklis. De jonge barbaar lijdt onder een "technoschok", en Iruna interesseert zich voor het station ...


Oorspronkelijke titel: Blockadebrecher

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk