Lokvorth – 1 juli 800 - 1 juli 850 NGT (4387-4437 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1431 • 9846    HET HUMANIDROOM


Hoofdpersonen: Endehar Roff, Albert Holm, Esmalda, Zarlo Yilgrizz, Ikarus Pell, Warnat Emargoun.


De Galaxers die samen met Perry Rhodan uit het stervende universum Tarkan terugkeerden, zaten gevangen in een stasisveld en kwamen daardoor zeven eeuwen te laat terug; ze zijn vreemdelingen in hun eigen wereld geworden.

Het is moeilijk te verwerken dat ze niet in het jaar 448 - Nieuwe Galactische Tijdrekening maar in het jaar 1143 zijn, en nog pijnlijker is het feit dat de Melkweg na een kosmische ramp door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Veel ruimtevaarders hebben in de loop van de tijd geprobeerd deze barrière te overwinnen maar het is tot nu toe nooit gelukt. Perry Rhodan en de Galaxers die terugkeren uit Tarkan, stuiten ook op de chronopuls-muur maar na hun ontmoeting met de Vrijhandelaren van Roi Danton, de gevangenneming van een Cantaro en het begin van een onderzoek van de door Waringer ontwikkelde pulstransformator krijgen ze hoop dat het op een gegeven moment mogelijk zal zijn de barrière te overwinnen.

In de afgesloten Melkweg zijn intussen ook belangrijke dingen gebeurd, bijvoorbeeld in de negende eeuw NGT in het Scarfaaru-stelsel. De bewoners van de planeet Lokvorth beginnen aan een duizend-jaren-project - ze bouwen het HUMANIDROOM ...


Als de bouwers van het humanidroom de ware motieven van hun opdrachtgevers beginnen te begrijpen, is het al te laat. Als beloning voor hun inspanningen krijgen de Lokvorthers geen eer en roem, maar nood en ellende. Degenen die in opstand komen hebben weinig mogelijkheden, de meesten hebben hun hoop gevestigd op vluchten ...


Oorspronkelijke titel: Das Humanidrom

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown