Puingebied bij ruimtesector X-DOOR – december 1143/januari 1144 NGT (4730/4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1430 • 9845    DE PUZZEL VAN HAMILLER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Gucky, Enza Mansoor, Notkus Kantor, Phang-Troc, Covar Inguard.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit Tarkan, het stervende universum terugkeren, komen door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, die barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, ontdekken ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

Terwijl op Phoenix de voorbereidingen voor die riskante aanval worden getroffen, begint Perry Rhodan aan de reconstructie van de BASIS - een klus, waarbij de Galaxers met bijna onoplosbare problemen worden geconfronteerd. Want het samenvoegen van de over het puinkerkhof verdeelde segmenten van de ruimtegigant, dat is de puzzel van Hamiller ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks gaan we naar een andere plaats en ook een ander tijdstip. De gebeurtenis vond plaats in de afgesloten Melkweg en het speelt zich af in de negende eeuw NGT.

De auteur H.G. Francis brengt ons naar de planeet Lokvorth in het Scarfaaru-stelsel, waarvan de bewoners de opdracht voor een duizendjarig project krijgen.


Oorspronkelijke titel: Hamillers Puzzle

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn