Phoenix , puingebied bij ruimtesector X-DOOR – oktober/november 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1429 • 9844    HET HART VAN HAMILLER


Hoofdpersonen: Enza Mansoor, Notkus Kantor, Sato Ambush, Perry Rhodan, Reginald Bull, Phang-Troc, Gucky.


De Galaxers die samen met Perry Rhodan uit het stervende universum Tarkan terugkeerden, zaten gevangen in een stasisveld en kwamen daardoor zeven eeuwen te laat terug; ze zijn vreemdelingen in hun eigen wereld geworden.

Het is moeilijk te verwerken dat ze niet in het jaar 448 - Nieuwe Galactische Tijdrekening - zijn maar in het jaar 1143, en nog pijnlijker is het feit dat de Melkweg na een kosmische ramp door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

In de loop van de tijd hebben veel ruimtevaarders geprobeerd de barrière te overwinnen maar het is tot nu toe nooit gelukt. Perry Rhodan en de Galaxers die terugkeren uit Tarkan stuiten ook op de chronopuls-muur, maar na hun ontmoeting met de Vrijhandelaren van Roi Danton, de gevangenneming van een Cantaro en het begin van een onderzoek van de door Waringer ontworpen pulstransformator krijgen ze hoop dat het op een gegeven moment mogelijk zal zijn de barrière te overwinnen.

Terwijl op Phoenix een riskante poging om door de chronopuls-muur te komen wordt voorbereid, besluit Rhodan met de reconstructie van de BASIS te beginnen, het enorme schip waarvan de praktisch ontelbare fragmenten het zogenaamde 'Puinkerkhof' vormen. Dat lijkt pas succes te kunnen hebben als het allerbelangrijkste eerst wordt hersteld: het hart van Hamiller ...


De reconstructie van de BASIS begint - een werk dat zelfs de Galaxers, de oorspronkelijke bouwers van de ruimtereus, voor bijna onoplosbare problemen stelt. In feite is de opbouw grotendeels het werk van Hamiller.


Oorspronkelijke titel: Hamillers Herz

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown