Puingebied bij ruimtesector X-DOOR – april - 20 oktober 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1428 • 9843    BEWAKERS VAN DE BASIS


Hoofdpersonen: Ginsen Khartu, Woome Bilabong, Enlo Chartar, Wrede Parnelle, Llonn Hartwick, Sunny Lynne, Pidder Dawuhd.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit Tarkan, de universum terugkeren, komen door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, die barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, ontdekken ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

Terwijl de voorbereidingen voor die riskante aanval worden getroffen, bewaakt het schip MONOCEROS eenzaam de zee van gedemonteerde onderdelen, die ooit als geheel de trots van de mensheid vormden: de BASIS. Al spoedig ontdekken ze, dat ze op dit ruimtekerkhof helmaal niet zo alleen zijn, de bewakers van de BASIS ...


Het ruimtekerkhof bij de grenzen van het melkwegstelsel Hangay speelt ook een rol in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks.


Oorspronkelijke titel: Wächter der BASIS

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn