Phoenix, Point Siragusa, Ardustaar – oktober 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1427 • 9842    DE REIS NAAR ARDUSTAAR


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Ge-Liang-P'uo, Oni-Bas-H'ay, Kam-Pera-H'ay, Reuben Starr, Vuin, Monka, Surama, Feng-Lu.


De Galaxers die samen met Perry Rhodan uit het stervende universum Tarkan terugkeerden, zaten gevangen in een stasisveld en kwamen daardoor zeven eeuwen te laat terug; ze zijn vreemdelingen in hun eigen wereld geworden.

Het is moeilijk te verwerken dat ze niet in het jaar 448 - Nieuwe Galactische Tijdrekening zijn maar in het jaar 1143, en nog pijnlijker is het feit dat de Melkweg na een kosmische ramp door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ook als het Rhodan en zijn lotgenoten eindelijk is gelukt aan de andere kant van de chronopuls-muur te komen kunnen ze nauwelijks ontdekken wat er in de Melkweg gebeurt. Ze komen namelijk niet terecht in het heden maar in een chaotisch verleden.

Misschien kunnen Roi Danton's Vrijhandelaren op Phoenix meer licht in de duisternis brengen want zij vangen een Cantaro, een wezen dat zonder moeite door de barrière om de Melkweg kan dringen En terwijl men zich op Phoenix bezighoudt met de zeer gevaarlijke gevangene, maakt Dao-Lin-H'ay, de jonge Kartanin, in een wrak een reis naar Ardustaar ...


Dao-Lin-H'ay is er in geslaagd met het wrak van de NARGA SANT terug te vliegen naar Kartan. Intussen houdt de MONOCEROS, een schip van Rhodans Tarkan-vloot, ver daar vandaan eenzaam de wacht bij een zwerm van gedemonteerde segmenten van een ander groot schip dat langgeleden de trots van de mensheid was, de BASIS.

De BEWAKERS VAN DE BASIS ontdekken dat ze niet alleen zijn in het gebied waar de segmenten ronddrijven ...


Oorspronkelijke titel: Die Reise nach Ardustaar

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown