Gobi, Phoenix – september 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1426 • 9841    DAARSHOL, DE CANTARO


Hoofdpersonen: Daarshol, Pedrass Foch, Gucky, Perry Rhodan, Icho Tolot.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit Tarkan, het stervende universum terugkeren, komen door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Wanneer Rhodan en zijn begeleiders eindelijk die barrière kunnen passeren, levert dat weinig kennis op, want ze belanden in het verleden, niet in het heden. Ondertussen wordt Atlan tegen het eind van de zomer van 1143 aan een harde beproeving onderworpen. Hij komt in contact met de nieuwe vrijhandelaren onder leiding van Roi Danton, maakt de opstand en de rehabilitatie van de vrijhandelaren mee, hetgeen uitloopt op een gevaarlijke confrontatie. Want de tegenstander is Daarshol, de Cantaro ...


Terwijl men op Phoenix, de wereld van de vrijhandelaren, druk bezig is met Daarshol, de Cantaro, voert Dao-Lin-H'ay, de jonge Kartanin, een taak uit, die eigenlijk de krachten van normale wezens te boven gaat. Dao-Lin bewerkstelligt de terugkeer van de NARGA SANT naar huis.


Oorspronkelijke titel: Daarshol, der Cantaro

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn