Phoenix, Batreans-stelsel, Choca, Bartolo-stelsel – september 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1425 • 9840    EEN VAL VOOR DE CANTARO'S


Hoofdpersonen: Reno Yantill, Omle Fitzcarrald, Crudan Jars, Elva Moran, Donny Wally, Perry Rhodan, Arne Cossem, Men-Wo.


De Galaxers die samen met Perry Rhodan uit het stervende universum Tarkan terugkeerden, zaten gevangen in een stasisveld en kwamen daardoor zeven eeuwen te laat terug; ze zijn vreemdelingen in hun eigen wereld geworden.

Het is niet gemakkelijk te verwerken dat ze niet in het jaar 448 Nieuwe Galactische Tijdrekening - zijn maar in het jaar 1143, maar nog moeilijker is het feit dat de Melkweg na een kosmische ramp door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ook als het Perry Rhodan en zijn lotgenoten eindelijk lukt aan de andere kant van de chronopuls-muur te komen kunnen ze nauwelijks ontdekken wat er in de Melkweg gebeurt. Ze komen namelijk niet terecht in het heden maar in een chaotisch verleden.

Intussen wordt Atlan tegen het einde van de zomer 1143 NGT hard op de proef gesteld. Die proef is het begin van een ontmoeting met Roi Danton en zijn Vrijhandelaren. Atlan maakt een opstand mee en hoort dan dat de Drakisten zich proberen te rehabiliteren door een val voor de Cantaro's op te stellen ...


Enkele Vrijhandelaren die zich wilden rehabiliteren zijn er in geslaagd een eeuwigheidsschip van een Cantaro een noodlanding te laten maken. Deze situatie leidt tot een eerste ontmoeting met een Cantaro ...


Oorspronkelijke titel: Eine Falle für die Cantaro

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown