M30 – 29 juli tot 20 augustus 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1423 • 9838    WIE IS ADVOK?


Hoofdpersonen: Atlan, Advok, Iliam Tamsun, Maynti Herkrol, Aaron Silverman, Ali Ben Mahur.


De transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan naar onze Locale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude Terraanse jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de ondoordringbare chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan.

Dan lukt het Rhodan en zijn vrienden plotseling om aan de andere kant van de barrière te komen, niet in het heden maar in een verward verleden.

Intussen wordt Atlan in augustus van het jaar 1143 hard op de proef gesteld. Hij moet antwoord vinden op de vraag: wie is Advok? ...


Atlan en zijn lotgenoten ontmoeten Roi Danton en gaan samen met hem naar de planeet Phoenix. Daar blijken heel wat ontevredenen te zijn onder de verzetsstrijders.


Oorspronkelijke titel: Wer ist Advok?

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown