Melkweg – 490 NGT (4077 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1422 • 9837    DE DAGEN VAN DE CANTARO'S


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Icho Tolot, Gucky, Vanity Fair, Stalker, Geoffry Waringer, Homer G. Adams.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit Tarkan, het stervende universum terugkeren, komen door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 448 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Wat er zich achter die muur afspeelt, is onbekend - Perry Rhodan en zijn volgelingen doen er alles aan om dat te weten te komen. Maar zelfs na intensief maandenlang speurwerk is men nog niet veel wijzer geworden, Uit al het verzamelde feitenmateriaal blijkt echter wel, dat de mensheid door een duister lot moet zijn getroffen. Maar dan lukt het Perry Rhodan en zijn volgelingen op een verrassende manier de barrière rondom de Melkweg te passeren. Ze belanden in de wirwar van het verleden en worden met eigenzinnige tijdsfactoren geconfronteerd - waardoor ze getuige zijn van de dagen van de Cantaro's ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks richten we de aandacht weer op de randzone van de Melkweg. Het is dan eind juli, begin augustus 1143. Terwijl de schepen van de Tarkan-vloot de chronopuls-muur onderzoeken en men nog steeds naar een geschikte basis zoekt, wordt Atlan aan een harde beproeving onderworpen.


Oorspronkelijke titel: Die Tage der Cantaro

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn