Melkweg, Perseus-Black Hole – 1143, 490 NGT (4730, 4077 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1421 • 9836    GETUIGEN VAN DE TIJD


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Icho Tolot, Reginald Bull, Eirene, Covar Inguard, Beodu, Gucky, Vanity Fair, Galbraith Deighton.


De transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan naar onze Locale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 448 van de oude Terraanse jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum. Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de ondoordringbare chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan. Het weinige dat ze weten doet wel het ergste vrezen voor de bewoners van de Melkweg.

Maar dan lukt het Rhodan en zijn vrienden op een verrassende manier de barrière te ontwijken. Ze landen met het ruimteschip van Icho Tolot in het gisteren en worden getuigen van de tijd ...


Ze bevinden zich in een verward en ingewikkeld verleden, vechten met de moeilijkheden van die tijd ...


Oorspronkelijke titel: Zeitzeugen

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown