M87 – 1143, 446 NGT (4730, 4033 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1420 • 9835    STERRENPOORTEN


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Dschufar, Rufus Tirac, Senna Valdiviar, Wenken a Thommes, Povarithrong, Harzhid.


De transfer van het melkwegstelsel Hangay in onze Lokale Groep ging gepaard met de nodige problemen. Perry Rhodan en de overige deelnemers aan de Tarkan-expeditie ondervinden dat aan den lijve bij hun terugkeer in hun eigen melkwegstelsel, zodra het stasisveld, dat ze tijdloos vasthield, terwijl er in de rest van de kosmos bijna zevenhonderd jaar verstreken, ze weer vrij laat.

Nu, in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, moeten de teruggekeerde ruimtevaarders de conclusie trekken, dat er zich een kosmische ramp moet hebben afgespeeld en dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Wat er zich achter die muur afspeelt - Perry Rhodan en zijn volgelingen doen er alles aan, dat te weten te komen. Maar zelfs na intensief maandenlang speurwerk is men nog niet veel wijzer geworden. Uit al het verzamelde feitenmateriaal blijkt echter wel, dat de mensheid door een duister lot moet zijn getroffen.

Eind augustus 1143 lijkt het er echter op, dat Perry Rhodan en zijn volgelingen, samen met de bevrijde Icho Tolot, op een verrassende manier de barrière rondom de Melkweg kunnen passeren ... De weg, die hiervoor wordt gebruikt, loopt via een van de sterrenpoorten ...


Eerst waren ze gevangenen van het niets - toen, aan het einde van de zwarte sterrenstraat, kwamen ze terecht in het verleden ...

Wat de inzittenden van de HALOETA nog allemaal aan ongelooflijke dingen beleven, zodra ze uit de tijdloze ruimte op het normale ruimte-tijdvlak zijn beland, dat vertelt Ernst Vlcek in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks.


Oorspronkelijke titel: Sternentore

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn