Paura-stelsel – 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1417 • 9832    VLUCHT RICHTING EEUWIGHEID


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Eirene, Reginald Bull, Gucky, Covar Inguard, Beodu, Eheenza, Zarga, Gesahr.


De transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan naar onze lokale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude Terraanse jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de ondoordringbare chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan. Het weinige dat ze weten doet wel het ergste vrezen voor de bewoners van de Melkweg.

Door contacten met de Gurrads, de leeuwenmensen van Magelhaen, worden Rhodan en zijn vrienden geprikkeld om een bezoek te brengen aan de geheimzinnige Bekassu's, Deze actie leidt uiteindelijk tot de vlucht richting eeuwigheid ...


Ze hebben de HALOETA, het ruimteschip van de verdwenen Icho Tolot, de 'profeet met de vier armen', ontdekt en vliegen als verstekelingen mee met het eeuwigheidsschip, dat als doel de geheimzinnige' zuilen van het verleden' heeft.


Oorspronkelijke titel: Flug in Richtung Ewigkeit

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown