Orsa-stelsel – 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1416 • 9831    HET GEBOD VAN DE GODEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Eirene, Radonzu, Ajsinghau, Zriengho, Eheenza.


De transfer van het melkwegstelsel Hangay in onze Lokale Groep ging gepaard met de nodige problemen. Perry Rhodan en de overige deelnemers aan de Tarkan-expeditie ondervinden dat aan den lijve bij hun terugkeer in hun eigen melkwegstelsel, zodra het stasisveld, dat ze tijdloos vasthield, terwijl er in de rest van de kosmos bijna zevenhonderd jaar verstreken, ze weer vrij laat.

Nu, in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, moeten de teruggekeerde ruimtevaarders de conclusie trekken, dat er zich een kosmische ramp moet hebben afgespeeld en dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Wat er zich achter die muur afspeelt - Perry Rhodan en zijn volgelingen doen er alles aan, dat te weten te komen. Maar zelfs na intensief maandenlang speurwerk is men nog niet veel wijzer geworden. Uit al het verzamelde feitenmateriaal blijkt echter wel, dat de mensheid door een duister lot moet zijn getroffen.

Er is wat informatie bij de Gurrads verzameld, en aangewakkerd door de nodige geheimzinnigheid van de leidinggevenden van dit volk, volgen Perry Rhodan en consorten een mysterieus antenneschip naar het Orsa-stelsel. Daar geldt het gebod van de goden ...


Het is augustus van het jaar 1143 geworden. Rhodan en zijn begeleiders hebben het "gebod van de goden" in hun voordeel geïnterpreteerd en zijn aan boord van het eeuwigheidsschip gegaan om aan een avontuurlijke reis te beginnen.


Oorspronkelijke titel: Das Gebot der Götter

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn