Hera-baai – 6-10 juli 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1414 • 9829    HET LAATSTE VERTREK


Hoofdpersonen: Atlan, Ratber Tostan, Posy Poos, Ali Ben Mahur, Juri Katschenko, Aaron, Cynta Laszlo, Rodnina Kosnatrowa.


De transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan naar onze Locale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het bijna 700 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude Terraanse jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan. Wel doet het weinige dat ze tot, nu toe hebben ontdekt, het ergste vermoeden - en in plaats van een antwoord te vinden op de vraag wat er met de mensheid is gebeurd, lijkt het raadsel steeds groter te worden.

Maar dan dient zich een mogelijkheid aan door de chronopuls-muur te dringen, tenminste volgens Ratber Tostan. Vertrekkend vanuit de Herabaai neemt hij enorme risico's. Zijn vlucht met de CORDOBA wordt het laatste vertrek ...


Degenen die terugkeren uit Tarkan zijn bedroefd over de dood van Ratber Tostan en de Swoon Posy Poos. Maar het leven gaat verder - ook de pogingen om iets te ontdekken over de Melkweg. De Ilt Gucky en Salaam Siin, de meesterzanger van Ophaal, ontdekken een spoor ...


Oorspronkelijke titel: Der letzte Aufbruch

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown