Hera-baai – mei - 6 juli 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1413 • 9828    ENCLAVE CHRONOPULS-MUUR


Hoofdpersonen: Karwen Say, Eidre Darr, Atlan, Quagon-Tarmor, Bela, Kavin Cage.


De transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan naar onze Locale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude Terraanse jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de ondoordringbare chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan. Wel doet het weinige dat ze tot nu toe hebben ontdekt, het ergste vermoeden en in plaats van een antwoord te vinden op de vraag wat er met de mensheid is gebeurd, lijkt het raadsel steeds groter te worden. Maar men vindt een zwakke plek in de barrière, misschien kan men binnendringen in de enclave chronopuls-muur...


Een groepje Galaxers onder leiding van Atlan is binnengedrongen in de enclave in de chronopuls-muur maar moet zich terugtrekken omdat de doorgang wordt gesloten. Er is een Terraan die van de sluitende enclave gebruik meent te kunnen maken om door de chronopuls-muur te komen: Ratber Tostan.


Oorspronkelijke titel: Enklave Chronopuls-Wall

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown