Ayshran-Ho – ca. 500 en juli 1143 NGT (ca. 4087 en 4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1412 • 9827    DE PIRAAT VAN MAGELHAEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Tetran Kham, Nadur Kham, Guben Tai, Kapitein Ahab.


De transfer van de galaxie Hangay uit het universum Tarkan naar onze Locale Groep heeft enorme gevolgen. Perry Rhodan en de andere leden van de Tarkan-expeditie voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later.

Nu, in het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude jaartelling, ontdekken de terugkerende Galaxers dat er een kosmische ramp heeft plaatsgevonden en dat de Melkweg door een barrière is afgesloten van de rest van het universum.

Ze proberen op alle mogelijke manieren te ontdekken wat achter de ondoordringbare chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkeer uit Tarkan. Het weinige dat ze weten doet het ergste vrezen voor de bewoners van de Melkweg en de geheimen omtrent het lot van de mensheid schijnen eerder toe dan af te nemen.

Wel wordt in juli 1143 een stuk van de geschiedenis van de Gurrads onthuld. Een oude bekende verschijnt op het toneel: de piraat van Magelhaen ...


Meerdere Galaxers zoeken tegelijkertijd naar informatie over de Melkweg of naar een manier er binnen te komen. Als Atlan de barrière onderzoekt doet hij een verrassende ontdekking ...


Oorspronkelijke titel: Der Pirat von Magellan

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown