Swoofon, Ayshran-Ho en Issam-Yu – 448, 486 en juni 1143 NGT (4035, 4073 en 4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1411 • 9826    IJSPLANEET ISSAM-YU


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Gucky, Comanzatara, Huakaggachua, Dart Hulos, Tryndallar.


Als het laatste kwart van de galaxie Hangay uit het stervende universum Tarkan in onze Locale Groep wordt getransfereerd, blijft dat niet zonder zware gevolgen. Weliswaar kan de superintelligentie ESTARTU door deze transfer terugkeren naar haar eigen machtsgebied en kan ook de Tarkan-expeditie met Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan en andere Galaxers terugkeren naar huis - maar er gebeuren ook erge dingen.

De Galaxers die terugkeren uit Tarkan voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten is het 695 jaar later; het is dan 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de oude Terraanse jaartelling.

Voor de Galaxers een reden om zeer voorzichtig te zijn als ze in de buurt komen van de Melkweg die door een barrière is gescheiden van de rest van het universum. Ze proberen alles om er achter te komen wat er achter de chronopuls-muur gebeurt, maar ook nadat ze maandenlang op verschillende plaatsen hebben gezocht zijn ze nauwelijks verder dan bij hun terugkomst uit Tarkan.

Maar nu schijnt een tipje van de sluier die over de geheimen ligt, te worden opgelicht, Dat gebeurt op de ijsplaneet Issam-Yu ...


Nikki Frickel kon worden bevrijd en men heeft de memokubus van Icho Tolot ontdekt. Dan, in juli 1143 NGT, krijgt Perry Rhodan inzicht in een stukje van de geschiedenis van de Gurrads. Daarbij stuit hij op een oude bekende ...


Oorspronkelijke titel: Eiswelt Issam-Yu

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown