Ayshran-Ho – 22 mei tot 13 juni 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1410 • 9825    DE DROÏDE


Hoofdpersonen: Nikki Frickel, Narktor, Wido Helfrich, Bertralam, Tryndallar, Allard Paulotte.


Toen eind februari van liet jaar 448 NGT liet laatste deel van liet melkwegstelsel Hangay materialiseerde vanuit Tarkan, het stervende universum, in de Lokale Groep van ons eigen standaarduniversum, verliep dat niet geheel probleemloos.

Dit betekende ook de terugkeer van de herboren superintelligentie ESTARTU en de terugkeer van alle Galaxers, waaronder Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull, die naar Tarkan waren vertrokken of daar waren beland, De definitieve terugkeer wordt echter een probleem, want het uit 14 ruimteschepen bestaande verband raakt in een stasisveld, waardoor zowel de schepen als hun bemanningsleden 695 jaar later dan de bedoeling in de buurt van de Melkweg aankomen. Zelf hebben ze er niets van gemerkt, maar ze zijn teruggekeerd in een tijd, waarin niets meer is zoals ze het eens hebben gekend. Dat weten de Galaxers inmiddels en ze onderzoeken daarom eerst met grote terughoudendheid en voorzichtigheid de directe omgeving van de Melkweg, voordat ze zich naar de Melkweg zelf zullen begeven. Inmiddels is duidelijk geworden, dat een ondoordringbare barrière de Melkweg van de rest van de Lokale Groep scheidt. Wat er zich ook achter die wand af mag spelen, de teruggekeerde ruimtevaarders willen het te weten komen. Terwijl Perry Rhodan in mei en juni als een speurder naar M 3 onderweg is, vertrekt Nikki Frickel met de SORONG in de richting van de grote wolken van Magelhaen. De Terraanse komt echter bij het doel in de problemen, want ze komt de Droïde tegen ...


De CIMARRON is op de vrijhandelarenwereld Ayshran-Ho aangekomen, de planeet, waarop Nikki Frickel is ontvoerd. En terwijl de SORONG terugkeert naar Phoenix-1, beginnen Perry Rhodan en zijn begeleiders aan hun onderzoek.


Oorspronkelijke titel: Der Droide

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn