Point Siragusa – mei 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1408 • 9823    EEN DRUPPEL EEUWIGHEID


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Bolder Dahn, Crude, Nim, Monka, Vuin.


Eind februari van het jaar 448 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4035 volgens de oude jaartelling, manifesteert er zich een nieuw onheil in de Melkweg. Het laatste deel van het melkwegstelsel Hangay materialiseert vanuit Tarkan, het stervende universum, in de Lokale Groep van ons eigen standaarduniversum.

Dit betekende ook de terugkeer van de herboren superintelligentie ESTARTU en de terugkeer van alle Galaxers, waaronder Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull, die naar Tarkan waren vertrokken of daar waren beland. De definitieve terugkeer wordt echter een probleem, want het uit 14 ruimteschepen bestaande verband raakt in een stasisveld, waardoor zowel de schepen als hun bemanningsleden 695 jaar later dan de bedoeling was in de buurt van de Melkweg aankomen. Zelf hebben ze er niets van gemerkt, maar ze zijn teruggekeerd in een tijd, waarin niets meer is zoals ze het eens hebben gekend. Dat weten de Galaxers inmiddels en ze onderzoeken daarom eerst met grote terughoudendheid en voorzichtigheid de directe omgeving van de Melkweg, voordat ze zich naar de Melkweg zelf zullen begeven. Inmiddels is duidelijk geworden, dat een ondoordringbare barrière de Melkweg van de rest van de Lokale Groep scheidt. Wat er zich ook achter die wand af mag spelen, de teruggekeerde ruimtevaarders willen het te weten komen. Dit heeft ook iets te maken met de ontdekking van Julian Tifflor, die - kosmisch gezien - echter niet veel meer is dan een druppel eeuwigheid ...


In het kader van het speurwerk van de uit Tarkan teruggekeerde Galaxers speelt nu Perry Rhodan een leidinggevende rol. De grote Terraan vertrekt met de CIMARRON en is actief als de "speurder in M 3".


Oorspronkelijke titel: Ein Tropfen Ewigkeit

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn