Satrang – mei 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1407 • 9822    DE KLUIZENAAR VAN SATRANG


Hoofdpersonen: Gucky, Perry Rhodan, Ras Tschubai, Schorsch, Bixby, De Kluizenaar.


Eind februari van het jaar 448 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4035 van de christelijke tijdrekening, wordt de Melkweg getroffen door een onverwacht onheil.

Het laatste kwart van de galaxie Hangay uit het stervende universum Tarkan materialiseert in onze Locale Groep en dat heeft zware gevolgen zoals later blijkt. Weliswaar kan ESTARTU door deze transfer terugkeren naar haar eigen machtsgebied, en kan ook de Tarkan-expeditie met Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan en andere Galaxers terugkeren naar huis - maar er gebeuren ook erge dingen. De Galaxers die terugkeren van Tarkan, voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten zijn er 695 standaardjaren verstreken.

Voor de Galaxers een reden om zeer voorzichtig te zijn als ze de Melkweg naderen. Ze verzamelen informatie over de nieuwe situatie maar daar hebben ze niet veel aan want de 'barrière in het niets' verhindert hen terug te keren naar huis.

Dan vangen de Galaxers signalen op van een onbekende en ze hopen dat deze hen kan helpen. Die onbekende noemt zich de kluizenaar van Satrang ...


Door de tragische dood van Geoffry Abel Waringer hebben alle bemanningsleden van de kleine Tarkan-vloot begrepen dat het belangrijk is meer informatie te krijgen over de angstaanjagende vijand die de Melkweg isoleert, voor men hem serieus confronteert.

Informatie verzamelen over wat er tijdens de laatste 695 jaar is gebeurd, is het doel van de PERSEUS-expeditie.


Oorspronkelijke titel: Der Eremit von Satrang

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown