Periferie van de Melkweg – april/mei 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1406 • 9821    BARRIÈRE IN HET NIETS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Salaam Siin, Eirene, Quando Perst.


Eind februari van het jaar 448 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4035 volgens de oude jaartelling, manifesteert er zich een nieuw onheil in de Melkweg. Het laatste deel van het melkwegstelsel Hangay materialiseert vanuit Tarkan, het stervende universum, in de Lokale Groep van ons eigen standaarduniversum.

Dit betekende ook de terugkeer van de herboren superintelligentie ESTARTU en de terugkeer van alle Galaxers, waaronder Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull, die naar Tarkan waren vertrokken of daar waren beland.

De definitieve terugkeer wordt echter een probleem, want het uit 14 ruimteschepen bestaande verband raakt in een stasisveld, waardoor zowel de schepen als hun bemanningsleden 695 jaar later dan de bedoeling in de buurt van de Melkweg aankomen. Zelf hebben ze er niets van gemerkt, maar ze zijn teruggekeerd in een tijd, waarin niets meer is zoals ze het eens hebben gekend. Dat weten de Galaxers inmiddels en ze onderzoeken daarom eerst met grote terughoudendheid en voorzichtigheid de directe omgeving van de Melkweg, voordat ze zich naar de Melkweg zelf zullen begeven, Na de nodige onderzoeken te hebben verricht en informatie te hebben vergaard, naderen Perry Rhodan en zijn volgelingen hun eigen melkwegstelsel, dat naar verluidt in een oord van ware gruwelen is veranderd. Ze kunnen dat echter niet meteen verifiëren, want ze worden geconfronteerd met de barrière in het niets ...


Ook al hebben de naar huis teruggekeerde Galaxers tot eind mei van het jaar 1143, hetgeen gelijk staat aan de maand mei van het jaar 4730 volgens de oude kalender, heel wat informatie verzameld, ze weten nog steeds zo goed als niets over de daadwerkelijke situatie in hun hermetisch afgegrendelde melkwegstelsel. Maar ze hopen hulp te krijgen van iemand, die zelf hulp nodig heeft.


Oorspronkelijke titel: Barriere im Nichts

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn