Honderdzonnenwereld – april 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1405 • 9820    DE ERFGENAMEN VAN DE POSBI'S


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Iruna van Bass-Teth, Nuria Gaih Zahidi, Gorrasch, Nashredin, Assenass.


Eind februari van het jaar 448 NGT wat overeenkomt met het jaar 4035 van de christelijke tijdrekening, wordt de Melkweg getroffen door een onverwacht onheil.

Het laatste kwart van de galaxie Hangay uit het stervende universum Tarkan materialiseert in onze Locale Groep en dat heeft zware gevolgen zoals later blijkt. Weliswaar kan ESTARTU door deze transfer zich weer concentreren op haar eigen machtsgebied en kan ook de Tarkanexpeditie met Perry Rhodan, Atlan, Reginald Bull en andere Galaxers terugkeren naar huis maar er gebeuren ook erge dingen. De Galaxers die terugkeren van Tarkan voelen het aan den lijve als ze de Melkweg naderen. Ze komen terecht in een stasisveld en als ze weer worden vrijgelaten zijn er 695 standaardjaren verstreken. Niets is meer zoals het vroeger was. De Galaxers weten dat intussen en daarom verkennen ze voorzichtig de omgeving van de Melkweg voor ze proberen in de Melkweg zelf door te dringen. Na Rather Tostan die vooruit vloog om de wereldruimtestations te verkennen, zijn Perry Rhodan en Atlan aan de beurt.

In april 1143 ontmoeten ze de erfgenamen van de Posbi's ...


Na de ontmoeting met de nieuwe bewoners van de Honderdzonnenwereld vliegt de kleine, uit Tarkan teruggekeerde vloot in de richting van de Melkweg die volgens berichten en geruchten een ware horrorgalaxie geworden moet zijn.


Oorspronkelijke titel: Die Erben der Posbis

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown