Lookout-station – april 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1404 • 9819    DIEVEN UIT DE TOEKOMST


Hoofdpersonen: Ratber Tostan, Murak Toblon-Khan, Cynta Laszlo, Adam Pittenburg, Ali Ben Mahur, Aaron Silverman.


Eind februari van het jaar 448 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4035 volgens de oude jaartelling, manifesteert er zich een nieuw onheil in de Melkweg.Het laatste deel van het melkwegstelsel Hangay materialiseert vanuit Tarkan, het stervende universum, in de Lokale Groep van ons eigen standaarduniversum.

Dit betekende ook de terugkeer van de herboren superintelligentie ESTA-RTU en de terugkeer van alle Galaxers, waaronder Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull, die naar Tarkan waren vertrokken of daar waren beland.

De definitieve terugkeer wordt echter een probleem, want het uit 14 ruimteschepen bestaande verband raakt in een stasis-veld, waardoor zowel de schepen als hun bemanningsleden 695 jaar later dan de bedoeling in de buurt van de Melkweg aankomen. Zelf hebben ze er niets van gemerkt, maar ze zijn teruggekeerd in een tijd, waarin niets meer is zoals ze het eens hebben gekend. Dat weten de Galaxers inmiddels en ze onderzoeken daarom eerst met grote terughoudendheid en voorzichtigheid de directe omgeving van de Melkweg, voordat ze zich naar de Melkweg zelf zullen begeven. Ratber Tostan neemt hierbij een belangrijke opdracht aan. Hij en zijn mannen fungeren als dieven uit de toekomst ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks komt het eveneens tot een noodlottige ontmoeting.


Oorspronkelijke titel: Diebe aus der Zukunft

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn