X-DOOR, periferie van Hangay – maart 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1401 • 9816    MEESTER VAN HET PUIN


Hoofdpersonen: Gundula Jamar, Norman Speck, Gulliver Smog, Harold Nyman, Nadja Hemata, Tyly Chyunz, Dor-Haran, R-Letzter.


De kosmos is uit zijn voegen gerukt - dat zou de conclusie zijn van iemand die de gebeurtenissen van de jaren 447/448 NGT op afstand zou volgen.

Het gaat vooral om de ontwikkelingen die beginnen met de transfer van de galaxie Hangay uit Tarkan, het stervende universum, naar de Locale Groep van ons eigen universum,

De materialisatie van het laatste kwart van Hangay, eind februari 448, betekent ook de terugkeer van de opnieuw geboren superintelligentie ESTARTU, en die van alle Galaxers onder wie Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull die gewild of ongewild in Tarkan terecht waren gekomen.

De terugkeer naar het eigen universum wordt pijnlijk als de uit 14 ruimteschepen bestaande vloot van de Galaxers de planeet Narna verlaat en naar de ruimtesector X-DOOR vertrekt. De schepen komen onder de invloed van structuurvervormingen en worden gevangen in een stasisveld. Voor de Galaxers is het een enorme schok te horen dat de tijd voor hen in dit veld bijna 700 jaar stil heeft gestaan voor ze werden vrijgelaten.

Het is intussen maart van het jaar 1143 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4730 van de christelijke tijdrekening, en niets is meer zoals het was. Een goed voorbeeld daarvan is de meester van het puin ...


Na de ontdekking van het ruimteschipkerkhof dat voor een groot deel bestaat uit segmenten van de gedemonteerde BASIS, volgen de Galaxers die terugkeren uit Tarkan een spoor dat misschien iets heeft te maken met de zeven eeuwen geleden verdwenen bemanningsleden van de BASIS.


Oorspronkelijke titel: Herr der Trümmer

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown