Chattu – 1143 NGT (4730 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1400 • 9815 (1998, week 15)    GODEN VAN DE NACHT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Benneker Vling, Sattavankual, Salaam Siin.


De kosmos raakt uit balans - zo moet het er voor een toeschouwer uitzien, die de dingen, die zich momenteel afspelen, van enige afstand nuchter bekijkt. We hebben het over de gebeurtenis in maart van het jaar 448 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4035 volgens de oude kalender. Het begon met de transfer van delen van het melkwegstelsel Hangay vanuit Tarkan, het stervende universum, naar de Lokale Groep in ons eigen standaarduniversum.

Toen het laatste deel van Hangay bij ons materialiseerde, betekende dat ook de terugkeer van de herboren superintelligentie en de terugkeer van alle Galaxers, waaronder Perry Rhodan, Atlan en Reginald Bull, die naar Tarkan waren vertrokken of daar waren beland.

De terugkeer wordt echter een probleem op het moment, dat het uit 14 ruimteschepen bestaande verband de planeet Narna verlaat en op weg naar de ruimtesector X-DOOR gaat. De schepen komen terecht in de invloedssfeer van structuurverschuivingen en raken gevangen in een stasis-veld. Nadat men dit heeft doorstaan, landt men op een planeet van de Hauris. Daar vereert men de goden van de nacht ...


Het was voor de Galaxers een schok te weten te komen, dat het stasis-veld ze bijna zevenhonderd jaar heeft vastgehouden, voordat het ze weer vrij liet.


Oorspronkelijke titel: Götter der Nacht

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

Uitgeverij http://www.bigballoon.nl/perryrhodan

ISSN 1383-9861, prijs ƒ3,85 / 75 Bfr.