Crest’s planeet – januari 2045 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0099 • 7317    EEN VRIEND VAN DE MENSEN


Hoofdpersonen: Crest - Een vriend van de mensen. Golath, Liszog en Zerft - Uitgestotenen van de planeet Unith. Perry Rhodan - Regent van het zonne-imperium. Reginald Bull, bijgenaamd Bully - Het kost hem veel moeite om zijn temperament in bedwang te houden. Luitenant Chad Tuncher - Hij ontdekt dat het huis van Crest scheef staat. Luitenant David Bowler - Hoogste radio-officier in Terrania.


Perry Rhodan en zijn vertrouwelingen hebben sinds de dagen van de Derde Macht, die na vele conflicten en politieke eenwording van de mensen op Aarde tot stand bracht, een lange en harde weg afgelegd.

Met behulp van de door hen gebruikte Arkonidische supertechniek  hebben zij de Terranen de weg naar de sterren gewezen - ondanks krachtig verzet en tegenslagen, zowel intern als extern.

Omdat zij ook in grootste nood zich nooit terugtrokken of opgaven, maar naar uitwegen zochten, slaagden zij erin het zonne-imperium voor de mensheid te behouden en zelfs uit te breiden.

Maar de Terranen volbrachten dit niet alleen, ze werden hierbij krachtig gesteund door anderen.

Eén van deze helpers van de mensheid is Crest, de oude Arkonide, voor wie Terra een vaderland is geworden.

In de loop van tientallen jaren is Crest nooit bijzonder op de voorgrond getreden. Zijn kracht lag hierin, dat hij in stilte werkte en aldus vruchtbare adviezen kon verstrekken ...

Nu, bij het begin van het jaar 2045, is Crest moe geworden. Hij zou graag zijn laatste dagen rustig en alleen met zijn gedachten doorbrengen.

Perry Rhodan vervult Crest's wens, maar Crest vindt niet de lang verbeide rust - want anders kon hij niet een vriend van de mensen blijven en zijn belofte inlossen ...


Men heeft Crest op aarde een monument geschonken - Crest, de oude Arkonide, die op zoek ging naar de planeet van de onsterfelijkheid en in plaats daarvan de aarde ontdekte ... Crest is nu door zijn offerdood onsterfelijk geworden - maar op een andere manier dan hij gedacht had ... Met het verscheiden van Crest begint tegelijkertijd een nieuw tijdvak in de toekomstgeschiedenis van de mensheid - beschreven in het jubileumnummer (nr. 100) van de Perry Rhodan-serie.Samenvatting: de uitgestotenen komen – en de eenzame op Ufgar's planeet heeft geen tijd om te sterven ...


Tijdspanne: januari 2045.

Locatie: Planeet van Crest.

Sterrenstelsels: Ufgar.

Betrokken rassen: Unithers.

Schepen: Spacejet.


In januari van het jaar 2045 besluit de ouder wordende Crest om zich op een onbewoonde planeet terug te trekken om daar ongestoord zijn laatste dagen te slijten. Zijn oog valt op de tweede planeet van de zon Ufgaren om hem te eren noemt Perry Rhodan deze planeet ‘de planeet van Crest’. Aan de oever van een meer wordt er een huis neergezet voor de oude Arkoniden. Verder krijgt Crest ook nog een boot, twee robotten en een moderne spacejet.

Kort na zijn aankomst maken de drie uitgestoten Unithers Golath, Liszog en Zerft met hun ruimteschip KASZILL echter een noodlanding op de planeet. Als ze de Arkonide ontdekken, zien Golath, Liszog en Zerft een kans om een heldendaad te verrichten die hen kan rehabiliteren op hun thuiswereld zodat ze terug kunnen keren. Een gevecht op leven en dood begint als de Unithers de spacejet van Crest proberen te veroveren. Op hetzelfde moment zien ze ook een mogelijkheid om zich te wreken op de Arkoniden die hen eeuwenlang onderdrukt hebben.

Crest slaagt erin om, met een beetje hulp van de inheemse dieren, Liszog en Zerft te doden. Tijdens het laatste gevecht om de spacejet wordt Crest echter dodelijk verwondt, maar niet voor de derde aanvaller gedood wordt. Met zijn laatste krachten slaagt Crest er nog in om een hypercom bericht naar Terrania te sturen. Samen halen Perry Rhodan en Bully het lichaam van hun dode vriend op om het terug naar de Aarde te brengen.

Om deze grote Arkonide te gedenken, wordt er in Terrania een standbeeld opgericht, dat enkel het opschrift “Een vriend van de Mensen” draagt.


Oorspronkelijke titel: Ein Freund der Menschen

Auteur: William Voltz

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering