Terra, Tramp – januari 2045 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0098 • 7316    ONTKETENDE KRACHTEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van het zonne-imperium. Reginald Bull - Vriend en vertrouweling van Perry Rhodan. Gucky - De Muisbever heeft heimwee. Walter Grimpel - Chef van het energie-peilstation in Terrania. Joe Pasgin - Commandant van de BURMA. McIntosh - Radio-officier van de POTOMAC. Dr. Innogow - Hij weet niets van de Orghs, maar houdt zich met hun sporen bezig.


Perry Rhodan en zijn getrouwen hebben sinds de tijd van de Derde Macht, die na vele conflicten en politieke eenheid van de Aardse mensheid bracht, een lange en moeilijke weg afgelegd.

Met behulp van de door hen gebruikte supertechniek van de Arkoniden hebben ze de Terranen de weg naar de sterren gewezen - ondanks veel verzet en tegenwerking van binnen en buiten.

Doordat ze ook in het grootste gevaar niet aarzelden of opgaven, maar naar uitwegen zochten, slaagden ze erin, het zonne-imperium voor de mensheid te behouden en zelfs uit te breiden!

Intussen is op de Aarde het jaar 2045 aangebroken. Het is overal betrekkelijk rustig en Gucky, Perry Rhodans bekwaamste, zij het ook minst gedisciplineerde mutant, besluit, na vele dienstjaren in het mutantenkorps, weer eens een bezoek te gaan brengen aan Tramp, de planeet waar hij geboren is.

Gucky krijgt zijn verlof - hij heeft het tenslotte eerlijk verdiend - en vertrekt alleen met een spacejet ... en belandt in een chaos van ontketende krachten ...


Slechts 28 Ilts zijn aan de vernietiging van hun en Gucky's wereld ontkomen. Reeds direct na hun redding en hun aankomst aan boord van de lichte kruiser Burma, bewijzen ze, dat hun paranormale krachten niet onderdoen voor hun onverzadelijke speelzucht. De toekomst zal leren, dat de mensheid in hen nieuwe, waardevolle bondgenoten heeÍt gevonden.

In het volgende deel spelen de muisbeverbabies van Tramp nog geen rol. Deel 99, getiteld: EEN VRIEND VAN DE MENSEN, houdt zich bezig met een andere vriend van de mensen, de verouderende Crest.Samenvatting: geweldig experimenteren – en een planeet gaat ten onder ...


Tijdspanne: december 2044 – begin 2045.

Locatie: Tramp.

Sterrenstelsels: Tramp.

Betrokken rassen: Ilts.

Schepen: Dubbele druppelvormige ruimteschepen van de vreemde insectwezens.


Onbekende insectwezens ondernemen op het einde van het jaar 2044 raadselachtige experimenten op de planeet Tramp, waarbij de halforganische Orghs een grote rol spelen. De vreemde insectwezens hebben een wespachtige romp, drie telescoopachtige benen en vier armen. Hun druppelvormig hoofd heeft schijnbaar twee gezichten omdat er zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant een paar ogen bevindt.

Op Tramp installeren de vreemde wezens grootte machines in de diepte van de planeet. Als enkele toekijkende Ilts met de machines beginnen te spelen, vindt er een ongecontroleerde energieontlading plaats die de schepen van de vreemdelingen begint te vernietigen. Slechts achttien van de tweehonderd schepen kunnen heelhuids ontkomen. Het handelsschip POTOMAC dat zich in de buurt bevindt, op weg naar de planeet Abel, vangt deze energieontlading op en meldt het voorval aan Terrania. Een schip dat daarna uitgezonden wordt om het voorval te onderzoeken vindt niets abnormaals en het voorval wordt vergeten.

Enkele weken later besluit Gucky, onder druk van zijn vrienden, om vakantie te nemen en op 5 januari 2045 vliegt hij met de spacejet SJ-09 alleen naar zijn thuiswereld. Daar moet hij vaststellen dat Tramp tengevolge van de mysterieuze experimenten, die ondertussen door de vreemde insectwezens verder gezet zijn, zijn omloopbaan verlaten heeft en de zon begint te naderen. Gucky vangt van overal op de planeet telepathische noodkreten op waardoor hij zo snel mogelijk zijn soortgenoten wil helpen. Hij neemt onverantwoorde risico’s waardoor de spacejet uiteindelijk neerstort.

De volwassen Ilts zijn bijna allemaal gedood door de vreemdelingen omdat ze teveel begonnen te spelen met de machines, maar in enkele holen diep onder de grond ontdekt Gucky nog een aantal levende jonge muisbevers die hij wil redden. Omdat de zender van de spacejet vernietigd werd bij de noodlanding moet hij een andere manier zoeken om contact op te nemen met Terrania. Hij probeert contact op te nemen met een Orgh maar veroorzaakt hierdoor een energie-uitbarsting die uiteindelijk zal leiden tot de totale vernietiging van Tramp. De energie-uitbarsting wordt echter weer opgevangen en de BURMA die toevallig in de buurt is schiet te hulp. Dat is maar net op tijd want de planeet staat op het ontploffen. Op het laatste nippertje kan Gucky nog 28 jonge Ilts redden door enkele gewaagde teleportatiesprongen te maken.

Na deze traumatische gebeurtenissen krijgen de Ilts een nieuw thuis op de planeet Mars.


Oorspronkelijke titel: Entfesselte Gewalten

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering