Zwerver, Barkon – 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0095 • 7313    HEMEL ZONDER STERREN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van het zonne-imperium. ‘Hij’ of ‘Het’ - Het vreemde wezen van de planeet ‘Zwerver’. Gucky - De muisbever ziet zijn dubbelganger. Reginald Bull - Rhodans beste vriend

Overste Baldur Sikerman - Gezagvoerder van de DRUSUS. Wuriu Sengu - De bespieder van het mutantenkorps. Nex, Regoon, Laar en Gorat - Vooraanstaande geleerden van Barkon, de planeet zonder Zon.


Perry Rhodan, die met de redding van de Arkonidische 'slapers' Atlan een grote dienst heeft bewezen, verblijft juist met het superslagschip DRUSUS op Arkon III als er iets gebeurt, waarop de regent allang niet meer gerekend had! Perry Rhodan en de mutanten ontvangen uit de diepten van het universum een ongelooflijk krachtige telepathische oproep, en met deze oproep begint de avontuurlijke reis naar de hemel zonder sterren!


Nadat Clark Darlton, de schrijver van deze aflevering, u heeft meegevoerd naar de planeet Barkon, midden in de lege ruimte, brengt K. H. Scheer u in de volgende aflevering weer terug naar de planeet Arkon.Samenvatting: ze volgen de roep van het wezen op de planeet Zwerver – en doorkruisen de leegte tussen de melkwegen ...


Tijdspanne: september 2044.

Locatie: Barkon.

Sterrenstelsels: Intergalactische ruimte.

Betrokken rassen: Barkoniden.

Schepen: Speciaal schip van Zwerver.


Nadat de DRUSUS en vijf Terraanse transportschepen de 100.000 voormalige slapers op Arkon III afgeleverd hebben, roept een telepathische boodschap van de Onsterfelijke Perry Rhodan naar de planeet Zwerver. Onmiddellijk vertrekt deze met de DRUSUS naar de planeet.

Op Zwerver krijgt Perry Rhodan van Het te horen dat er problemen zijn op Barkon en dat Het geen gedachte-impulsen meer ontvangt van haar bewoners. Het wil dat Perry Rhodan op onderzoek uit gaat omdat Hij zelfs niet in staat is dit te doen doordat hij verzwakt is door de doorgang van het Droef universum. Voor zijn tocht naar Barkon krijgt hij van HET een formidabel schip ter beschikking gesteld en samen met Gucky en Wuriu Sengu gaat hij op pad.

Op Barkon aangekomen ontdekken ze dat de planeet door onzichtbare aangevallen wordt en dat de atmosfeer bevroren en neergeslagen is aan het oppervlak. De aanwezigheid van de onzichtbare vijand, waarvan de gedachte-impulsen niet door de muisbever kunnen geïdentificeerd worden, roept bij Perry Rhodan en zijn begeleiders de nodige kopzorgen op. Als de vreemdelingen aanvallen, ontdekken de Terranen en de Muisbever dat hun omtrekken zichtbaar gemaakt kunnen worden als men met straalwapens op hen schiet.

Bij verder onderzoek ontdekken Perry Rhodan en zijn vrienden dat de Barkoniden zich in een kunstmatige diepslaap bevinden. Bij verder onderzoek ontdekken ze Nex, Regoon, Laar en Gorat, die net ontwaakt zijn ut hun diepslaap. Zij vertellen aan Perry, Wuriu en Gucky dat vijftig jaar nadat de planeet aan haar intergalactische reis begonnen was de planeet plots bezocht werd door een onzichtbare vijand die de technische uitrusting van de planeet begon te saboteren en die de energiecentrales steeds weer uitschakelde. Om te ontkomen aan de gevaren van verstikking en bevriezing besloten de Barkoniden om in diepslaap te gaan in de ondergrondse ruimtes.

Uiteindelijk slagen Perry Rhodan, Wuriu Sengu en Gucky erin om met behulp van de Barkoniden een energiescherm te vormen rond de planeet. Hierdoor worden de Onzichtbaren, die uit de intergalactische ruimte komen, gedwongen om met hun eveneens onzichtbare torpedovormige ruimteschepen de planeet te verlaten. Door de aanwezigheid van het energiescherm begint de atmosfeer zich ook te herstellen en kunnen de Barkoniden hun planeet weer opeisen.

Na drie weken keren Perry Rhodan, Wuriu Sengu en Gucky terug naar Zwerver waar blijkbaar slechts en paar uren verlopen zijn.

Op Zwerver krijgen de mutanten en enkele belangrijke handlagers van Rhodan een nieuwe celdouche waardoor ze niet ouder worden.

Als Perry Rhodan aan HET naar de Onzichtbaren vraagt, krijgt hij van hem als antwoordt dat hij zijn huidige voorkomen aan hun te danken heeft.


Oorspronkelijke titel: Himmel ohne Sterne

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering