Opghan – augustus 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0093 • 7311    DE VIJAND IN HET DUISTER


Hoofdpersonen: Thomea Untcher - Een majoor van de solaire ruimtevloot, waar meer in zit dan men op het eerste gezicht zou denken. Ran Loodey, Kayne Stowes, Phil Lenzer en Ted Dunyan - Bemanningsleden van de FINMARK. Pthal - Een robot, wiens ‘dood’ een interstellaire politieactie veroorzaakt. Grghaok, Nrrhooch en Lchox - Zij haten de vreemdelingen die hun volk onderdrukken. Natael, Echnatal en Aktar - Zo gauw de Terranen zich met hun duistere zaakjes bemoeien, gaat het mis voor de Galactische handelaars.


Arkon en Terra hebben onlangs een verdrag met betrekking tot wederzijdse hulp ondertekend - en de snelle ruimteschepen van de solaire vloot staan ten allen tijde startklaar om overal in te grijpen, waar orde en rust op de planeten van de Melkweg verstoord blijken te worden.

Deze keer is het de telecom‐noodkreet van een stervende Arkon-gouverneur, die de FINMARK, een kruiser van de Statenklasse, doet vertrekken naar de waterplaneet Opghan ... Majoor Thomea Untcher stoot daarbij met zijn mannen op de vijand in het duister ...


De vijand in het duister heeft wel een gevoelige klap te incasseren gekregen, maar Atlan weet, dat het grote sterrenrijk van Arkon, waarvan hij de leiding op zich heeft genomen, vandaag of morgen gedoemd is ten onder te gaan, als het hem niet spoedig lukt energieke en capabele mannen uit zijn volk om zich heen te verzamelen.

Kunnen de door Gucky ontdekte en diep in de Melkweg achtergebleven 'slapers' Atlan's helpers worden ... ?Samenvatting: een robot sterft – en zijn dood lokt een interstellaire politieactie uit ...


Tijdspanne: augustus 2044.

Locatie: Opghan.

Sterrenstelsels: Ep-Hog.

Betrokken rassen: Ephogianen.

Schepen:


Op de waterwereld Opghan, de tweede planeet in het systeem van de zon Ep-Hog, valt de robot Pthal, die hier de belangen van het Grote Imperium behartigd, ten prooi van een aanslag, maar voor hij sterft kan hij nog een bericht naar Arkon sturen. Op verzoek van Atlan stellen de Terranen een onderzoek in. De lichte kruiser FINMARK onder het bevel van Majoor Thomea Untcher wordt naar de waterwereld, die bewoond wordt door amfibische Ephogianen, gestuurd om de moordaanslag op te helderen.

Kort na de aankomst en de landing op een klein eiland wordt het schip aangevallen door ongewapende inboorlingen en even later begint een deel van de bemanning om onverklaarbare redenen  te muiten. Snel worden de muiters met een gas uitgeschakeld en opgesloten.

Thomea Untcher gaat met een kleine groep getrouwen op onderzoek uit in de omgeving terwijl de dokter en de eerste officier de reden van de muiterij trachten te achterhalen.

In een oude onderzeese stad worden de Terranen uiteindelijk gevangen genomen door de Springers en de Ara’s die op Opghan een geheim steunpunt hebben. Tijdens hun gevangenschap ontdekken ze dat de Ephogianen het product zijn van genetische manipulaties die de Ara’s duizenden jaren geleden hebben uitgevoerd op de Arkonidische kolonisten. De amfibiewezens hebben de humanoïde gestalte van hun voorouders behouden maar ze bezitten een groene geschubde huid en zwemvliezen aan hun handen en voeten. Door een snorkelachtig orgaan dat ze rond hun nek dragen, kunnen ze hun longen vol lucht zuigen zonder aan de oppervlakte te moeten komen. Tegenwoordig gebruiken de Ara’s de Ephogianen echter om psimoplanten te oogsten waaruit ze het actieve bestanddeel winnen voor een pseudo-intelligent gas, dat humanoïden willoos maakt en hen volgens een voorgeprogrammeerd programma laat reageren. Deze drug is ook de oorzaak van de Muiterij aan boord van de FINMARK.

Aan boord van de FINMARK slagen de muiters er ondertussen in om het schip te veroveren, waarna ze zonder verzet een groep Springers aan boord laten die capsules met het gas verbergen aan boord. Het is de bedoeling dat de FINMARK naar de Aarde terugkeert en dit gas in de atmosfeer loslaat. Voor het schip kan opstijgen, slaagt de dokter, die heeft weten te ontsnappen, er echter in om de ganse bemanning uit te schakelen met behulp van een krachtig narcosegas.

Ondertussen zijn majoor Thomea Untcher en zijn mannen er met de hulp van de drie Ephogianen Grghaok, Nrrhooch en Lchox in geslaagd om te ontsnappen uit de onderzeese stad.

Als de kleine actiegroep bij het schip aankomt ondervinden ze geen tegenstand. De muiters worden terug opgesloten en de niet met het gas besmette bemanningsleden worden terug bevrijdt en uit hun verdoving gehaald, waarna een bericht naar de Aarde wordt gestuurd en het schip klaar gemaakt wordt om op te stijgen. In de ruimte wordt de FINMARK echter aangevallen door een aantal Springerschepen en het ziet er dan ook slecht uit voor het kleine schip totdat Perry Rhodan met het superslagschip BARBAROSSA verschijnt en de Springerschepen vernietigd. De basis van de Ara’s en Springers op Opghan wordt verovert en de rust wordt herstelt op de planeet.


Oorspronkelijke titel: Der Feind im Dunkel

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering