Terra, Venus – 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0089 • 7307    GUCKY'S GROTE MOMENT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Zijn naam is een begrip in het universum – maar de Terranen zelf hebben openlijke kritiek op hem. Reginald Bull - Het schijnt dat Perry Rhodans beste vriend bijgelovig is geworden. Thomas Cardif - Hij haat zijn vader waardoor hij een deserteur en verrader wordt. Gucky - De muisbever waagt zich aan een gevaarlijke soloactie. Atlan - De geheime heerser over Arkon. Korporaal Douglas - Door zijn optreden wordt de Solaire Vloot een nieuwe slag om Terra bespaard en tegelijkertijd Atlan in grote moeilijkheden gebracht. Cokaze - Een galactische handelaar, die vindt dat zijn grote moment is aangebroken.


Aan alles komt kennelijk een eind, want wat Perry Rhodan, de regent van het zonne-imperium, en zijn medewerkers tot nu toe met zo veel succes hebben kunnen verhinderen, is tenslotte toch gebeurd: de positie van het zonnestelsel is geen geheim meer, zoals duidelijk bleek in het 'geval Columbus'!

De aanval van de reusachtige Droef-vloot werd met behulp van de Arkoniden afgeslagen, maar het inroepen van de Arkonidische hulp had tot gevolg, dat ook de hebzuchtige Galactische Handelaars het Sol-stelsel gaan infiltreren. Met het optreden van Cokaze, de rijke patriarch van de handelaars, beginnen daarna ook voor Perry Rhodan interne politiek problemen ... Maar wanneer Perry Rhodan het moeilijkste moment van zijn leven doormaakt, breekt Gucky's grote moment aan ...


Om zijn goede vriend, Perry Rhodan, in grote nood te helpen, waagde Gucky, de muisbever, zijn grote 'sprong' naar Venus en maakte de bommen onschadelijk, die bedoeld waren om een chaos in het zonnestelsel te veroorzaken en Cokaze's clan nog rijker te maken.

De vloot van de Springers moest tenslotte het zonnestelsel verlaten, maar vlak voor het vertrek vernam hun aanvoerder iets, dat nog bittere gevolgen zou hebben voor Atlan, de nieuwe regent van het Arkonidenrijk ...Samenvatting: een zoon verraadt zijn vader – en een galactische handelaar ziet zijn grote moment gekomen ...


Tijdspanne: juni 2044.

Locatie: Aarde, Venus.

Sterrenstelsels: Sol stelsel.

Betrokken rassen: Springers.

Schepen:


Cokaze landt met zijn schepen op de planeten Mars en Venus en weigert om te vertrekken voor zijn clan het handelsmonopolie met het Zonne-Imperium heeft gekregen.

Terwijl op 5 juni 2044 het parlement discussieert over een uitbreiding van de wet op de noodtoestand, wordt Perry Rhodan en zijn regering incompetentie verweten. Tijdens een motie van wantrouwen krijgt Perry een zwakke meerderheid zodat hij zijn ambt verder kan uitoefenen. Op zijn verzoek plaats Atlan, in naam van de robotregent, de Aarde onder de bescherming van Arkon.

Ondertussen is Thomas Cardif gedeserteerd uit het relaisstation op Pluto, waar hij gestationeerd was. Hij wil zich op zijn vader wreken omdat hij er rotsvast van overtuigd is dat de geruchten, dat deze zijn doodzieke moeder, Thora, tegen het advies van de artsen in voor een gevaarlijke missie naar Arkon heeft gestuurd om haar uit de weg te ruimen, waar zijn.

Cardiff vliegt naar Venus en gaat een bondgenootschap aan met de Springer Cokaze. Met de hulp van de Springer wil hij Perry Rhodan uit de weg ruimen en van Terra een Arkonidische kolonie maken met hem als nieuwe administrator. Cokaze kan op deze manier zijn handelsmonopolie met het Zonne-Imperium krijgen.

De Springers proberen om met bomaanslagen en vooral door een fluistercampagne over de vermeende oorzaak van Thora’s dood, Perry Rhodan ten val te brengen.

Om de fluistercampagne de mond te snoeren, zorgt Bully ervoor dat op alle openbare omroepen een herhaling van Thora's begrafenis uitgezonden wordt waarop te zien is dat Thomas Cardif de hand weigert van zijn vader.

Gucky gaat op eigen initiatief op weg naar Venus om Cardiff te zoeken. Hij vindt hem aan boord van het ruimteschip van Cokaze op het moment dat de Springerpatriarch atoombommen af wil werpen boven Mars, Venus en de Aarde om zijn eis voor een handelsmonopolie kracht bij te zetten. Gucky vernietigt echter alle ontstekingen zodat de bommen waardeloos worden en niet meer gebruikt kunnen worden.

De mutanten stichten verwarring op de Springerschepen terwijl de eenheden van de Solaire Vloot hun posities innemen om de Aarde te verdedigen tegen de nakende aanval van de Springers.

Ondertussen stuurt Perry Rhodan in het geheim de TITAN en vijf grote transportruimteschepen naar Arkon. De kleine vloot staat onder het bevel van Michael Freyt en moet 100.000 man naar Arkon III brengen om er 2500 ruimteschepen op te halen.

PR stelt Cokaze uiteindelijk een ultimatum om binnen de vijf uur het Solstelsel te verlaten. Alle Springerschepen die zich daarna nog in het stelsel bevinden zullen zonder pardon vernietigd worden.

Cardif dringt er bij Cokaze op aan om de Aarde onmiddellijk aan te vallen voor de termijn verstreken is. De geplande aanval wordt echter afgebroken als Thomas Cardif van een gevangene verneemt dat de Robotregent vervangen werd door Atlan. Cokaze ziet dadelijk een historische kans voor de galactische handelaars om het Arkon Imperium over te nemen. Hij besluit om met zijn vloot te vertrekken en de Aarde verder met rust te laten. Op dat moment komen de 2500 ruimteschepen die Rhodan van Arkon heeft laten halen uit de hyperruimte te voorschijn en Cokaze beseft dat zijn stam door zijn beslissing net van de ondergang is gered.


Oorspronkelijke titel: Guckys große Stunde

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering