Terra – 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0087 • 7305    DE SLAPERS VAN DE ISC


Hoofdpersonen: Maurice Dunbee - Een zwakkeling die een vechtjas wordt. Richard Kennof - Zijn financiële ondergang moet hem toegang verschaffen tot de slaapgrotten. Owen Cavanaugh - Oprichter van de ‘slaapfabriek’. Dr. Le Boeuf en Dr. Fedor Piotrowski - Artsen van de ISC. Shane Hardiston - Agent van de solaire veiligheidsdienst. Dunc Clinkskate - Verrader van Terra.


Steunend op het geluk, dat op den duur alleen doorzetters ten deel valt, heeft Perry Rhodan zijn operatie 'rekruten voor Arkon' tot een succesvol einde gebracht - dat wil zeggen, een einde, dat niemand voor mogelijk had gehouden, want uiteindelijk valt de grote erfenis niet ten deel aan Perry Rhodan zelf, maar aan Atlan, de Arkonide. 'Geluk' of 'toeval' - wie zal het zeggen - speelt ook een beslissende rol bij de ontdekking van datgene, wat achter de slapers van de ISC schuilt ...


'Slapers' schijnen toch niet de geschikte figuren te zijn om een wereld te veroveren - zo zou de moraal van dit verhaal kunnen luiden ... Het veroveren van een wereld wordt dan ook gewoonlijk met andere middelen nagestreefd - zoals bijvoorbeeld in het geval Columbus, het volgende deel uit de Perry Rhodan-serie, dat volgende week verschijnt!


________________________________________________________________


Bent u ook zo'n 'S.F. 'lezer, die zijn boek na het uitgelezen te hebben in een kast stopt.


  1. NEEN?


hebt u dan er wel eens over nagedacht om lid te worden van een S.F.-vereniging?

Zo niet, vraag dan inlichtingen aan de

S.F. Vereniging TERRA, Prins Hendrikkade 102 II, Amsterdam

________________________________________________________________Samenvatting: ze beloven een gelukkige toekomst – maar plannen de ondergang van de mensheid ...


Tijdspanne: april – mei 2044.

Locatie: Terra.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Terranen, Droefs.

Schepen:


De beroepsmatig en privé mislukte en met complexen beladen Maurice Dunbee wendt zich in april van het jaar 2044 tot de Intertime Sleeping Company, die mensen met problemen een diepslaapperiode aan van 50 tot 300 jaar aanbiedt. Dunbee wil zich voor een periode van 300 jaar in een diepslaap laten brengen om zo zijn problemen te omzeilen.

Op verzoek van Dunbee’s vrouw Jeanne gaat de privé-detective Richard Kennof, die vroeger als agent voor de solaire veiligheidsdienst heeft gewerkt, op onderzoek uit. Na een voorbereidingsfase van drie weken dient Kennof zelf een aanvraag in bij de ISC om voor een periode van 50 jaar in diepslaap gebracht te worden. Na enkele voorbereidende gesprekken wordt hij uiteindelijk naar de slaapgrotten gebracht. Van zodra hij binnen is gaat hij met behulp van enkele technische snufjes, die hij geleend heeft van zijn vrienden bij de solaire veiligheidsdienst, op onderzoek uit. Al snel ontdekt hij dat de 2000 mensen, die in de slaapgrotten binnen gekomen zijn, in werkelijkheid via een materiezender in het Droef-universum gebracht werden en dat de slaaptanks in werkelijkheid jonge Droefs bevatten die gecamoufleerd zijn met een bioplastmasker.

Tijdens een experiment met een materiezender hebben de Droefs toevallig ontdekt dat de ze een persoon uit hun universum naar de Aarde kunnen transporteren als daar op hetzelfde moment een materiezender geactiveerd wordt. Met behulp van de gewetenloze zakenman Owen Cavanaugh werken ze een plan uit om in het geheim een invasiemacht naar de Aarde over te brengen.

Het plan mislukt echter als Kennof na zijn ontdekkingen Shane Hardiston op de hoogte brengt en de solaire veiligheidsdienst te hulp komt. Tijdens de bestorming van de slaapgrotten breekt er echter brand uit in het complex en wordt de materiezender en de slaaptanks vernietigd. Hierbij komen alle Droefs om het leven. Over het lot van de 2000 mensen in het Droef-universum bestaat er echter geen uitsluitsel.


Oorspronkelijke titel: Die Schläfer der ISC

Auteur: William Voltz

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering