Arkon III – 18 maart - 11 mei 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0086 • 7304    DE SLEUTEL TOT DE MACHT


Hoofdpersonen: Atlan - Zijn terugkeer naar het oude vaderland is een wanhoopsdaad. Perry Rhodan - 1ste officier van het Arkon slagschip KON-VELETE. Reginald Bull - 2de officier van de KON-VELETE. Tako Kakuta en Ras Tsjoebai - Een honingraatscherm blijkt zelfs voor de beste teleporteurs van het solaire mutantenkorps ondoordringbaar te zijn. Sergeant Huster - Hij monteert een arkonbom. Epetran - Een stem uit het verleden.


Perry Rhodans ontdekking van het op de maan gestrande Arkonidische ruimteschip gaf de eerste stoot tot de politieke eenwording van de mensheid en legde de basis voor het zonne-imperium, het sterrenrijk Terra.

Dat dit rijk - klein in vergelijking met de vele andere machten van het universum - nog steeds bestaat en niet in een atoomhel is vergaan of tot kolonie van Arkon werd gedegradeerd, moet aan de handige zetten bij het grote galactische schaakspel van Perry Rhodan en de Terranen worden toegeschreven - en aan het geluk, dat op den duur slechts de bekwamen ten deel valt ...

Vertrouwend op dat geluk, beraamt Perry Rhodan ook het doldrieste plan, met een Terraanse actiegroep tot in het 'heiligdom' van zijn grootste tegenstander, de robotregent van Arkon, door te dringen! Na veel moeilijkheden zijn de 'rekruten voor Arkon' - want als zodanig lieten de Terraanse specialisten zich aanwerven, na zich op de planeet van de Zaliters te hebben gevestigd - in de buurt van het robotbrein gekomen. Maar het laatste stuk van hun gevaarlijke weg is tevens het moeilijkste!

Perry Rhodan geraakt, wanneer het beoogde doel bijna is bereikt, in wanhoop, want iemand anders heeft 'De sleutel tot de macht'.


De hersentrillingen, die Atlan, de onsterfelijke, als een niet gedegenereerde Arkonide met een hoog intelligentie-quotiënt identificeerden, stelden bij de anders onaantastbare robotregent een veiligheidscontact in werking, waardoor aan Atlan zelf de macht over het Arkonidisch imperium werd overgedragen.

Perry Rhodan kan slechts hopen, dat Atlan, die sinds duizenden jaren trachtte de ontwikkeling van de Terranen in ieders belang te leiden, zal blijven tonen een vriend van de mensheid te zijn ...Samenvatting: ze komen als vernietigers – maar weten niet dat hun strategie zinloos is ...


Tijdspanne: maart 2044.

Locatie: Arkon III.

Sterrenstelsels: Arkon.

Betrokken rassen: Arkoniden, Zaliters.

Schepen: Arkon Slagkruiser (800 meter groot bolvormig schip).


Op 18 maart 2044 bereikt de Aardse stootgroep met de KON-VELETE de planeet Arkon III. De bemanning van het schip krijgt verlof terwijl de hypermotoren van het schip geactiveerd worden en eindelijk krijgen ze de kans om hun oorspronkelijke opdracht te voltooien.

Om de regent uit te schakelen proberen ze de grote energiestations die de reuzencomputer van energie voorzien te saboteren. Het plan mislukt omdat de robotregent onraad ruikt en de reactoren één voor één uitschakelt. Een tweede poging om een bom rechtstreeks in het hart van de regent te plaatsen mislukt eveneens omdat de teleporteurs er niet in slagen door het 5-D honingraatscherm, dat rond het centrum ligt, te dringen. Ze worden gewoon terug geslingerd. Deze sabotage acties hebben tot gevolg dat de robotregent hard terug slaat. Honderden Zaliters, die toevallig in de buurt zijn, worden zonder meer gedood terwijl de anderen in een versnelt tempo terug naar hun schepen gebracht worden. Na deze verwikkelingen ziet Perry Rhodan nog slechts één mogelijkheid om de robotregent uit te schakelen. Ondanks de protesten van Atlan, die beseft dat het wel en wee van het Grote Imperium van Arkon III afhangt, laat hij in de ondergrondse gewelven een arkonbom installeren, die de ganse planeet zal verwoesten. De bom wordt echter door de robottroepen van de regent gevonden en onschadelijk gemaakt als de Terranen en de Zaliters door gevechtsrobotten naar de oppervlakte worden gedreven. Perry Rhodan en zijn mannen beseffen dat hun kansen verkeken zijn en aan het oppervlak graven ze zich in voor een laatste hopeloze strijd tegen een eindeloze overmacht aan gevechtsrobotten. In deze verloren positie loopt Atlan op het energiescherm, dat de robotregent omringd, af om een einde te maken aan zijn leven. Alles loopt echter anders af als hij door de computer herkend wordt als een rasechte, mentaal actief gebleven Arkonide. De zekerheidsschakeling A-1 deactiveert de hogere functies van de robotregent en Atlan wordt erkend als de nieuwe Imperator van Arkon.


Oorspronkelijke titel: Der Schlüssel zur Macht

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering