Zalit, Naator – 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0085 • 7303    KRIJGSSCHOOL NAATOR


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Bestuurder van het Zonne-Imperium. Jeremy Toffner - Zijn pad voert van Terra naar de catacomben van Tagnor. Roger Osega - Zijn dood kan alles verraden. Rhog - Pleegt een aanslag en richt zijn wapen op de verkeerde. André Noir - De hypno van het mutantenkorps. Boris - Chef-arts op Naator. Gucky - De muisbever kan met de beste wil van de wereld niet in een Zaliter veranderd worden.


Perry Rhodans ontdekking van het op de maan gestrande Arkonidische ruimteschip gaf de stoot tot de politieke eenwording van de mensheid en legde de grondslag voor het zonne-imperium, het sterrenrijk Terra. Dat dit rijk - nietig in vergelijking met de vele andere mogendheden van het universum - nog steeds bestaat en niet in een hel van atomaire vernietiging ten onder ging of tot kolonie van Arkon werd gedegradeerd, is te danken aan de slimme zetten van de Terranen en Perry Rhodan bij het grote galactische schaakspel - en aan het geluk, dat op de lange duur alleen op de hand van de doorzetter is ...

Vertrouwend op dit geluk, ontwikkelt Perry Rhodan ook het gewaagde plan om met een Terraanse gevechtsgroep door te dringen in de centrale van zijn grootste tegenstander, de robotregent van Arkon!


De 'rekruten voor Arkon' hebben dankzij de mutanten tot nu toe alle veiligheidsmaatregelen van de robotregent, die toch echt niet onbekend is met Perry Rhodans methoden, uit de weg kunnen gaan of ongedaan kunnen maken. Desondanks hing het lot van de gevechtsgroep al eens eerder aan een zijden draad, want het lijk van de Terraanse sergeant, die als Arkon-admiraal fungeerde, zou alles verraden hebben als het in de centrale terecht gekomen was ...

In de aflevering van de volgende week (deel 86) vertelt K. H. Scheer hoe de 'Rekruten' op Arkon terecht komen en wat hen daar te wachten staat! Deze aflevering heet 'de sleutel tot de macht'.

Maar wie 'de sleutel tot de macht' in handen heeft, dat kunnen wij u nog niet vertellen, beste Perry Rhodan-vrienden. In ieder geval loopt het anders af, dan velen van u zullen denken …Samenvatting: hun maskers zijn uitstekend – maar een lijk kan alles verraden!


Tijdspanne: maart 2044.

Locatie: Naator.

Sterrenstelsels: Arkon.

Betrokken rassen: Arkoniden en Ara’s.

Schepen:


De 150 als Zaliters vermomde Terranen worden naar het Arkonstelsel getransporteerd. Ze worden echter niet rechtstreeks naar de planeet Arkon gebracht, maar naar Naator, de maan van de reuzenplaneet Naat, waar hen een uitgebreid medisch onderzoek door een stel Ara’s te wachten staat. Omdat dit tot een ontmaskering kan leiden, moet de hypno André Noir de artsen een hypnobehandeling geven zodat deze geloven dat ze met rasechte Zaliters te maken hebben. Omdat hij echter onmogelijk in 1 nacht alle artsen kan behandelen, wordt er een gewaagd plan uitgewerkt om tijd te winnen. De mutanten Ras Tsjoebai, Tako Kakuta, Son Okura en Tanaka Seiko moeten de Arkonidische generaal Senekho ervan overtuigen dat er een opstand van de Naats dreigt om op deze manier de aandacht enkele dagen van de groep af te wenden. Om dit te bewerkstelligen laten ze overal op de planeet bommen en granaten ontploffen die ze gestolen hebben uit het wapenmagazijn van de Arkoniden. Het plan werkt en de medische keuring wordt enkele dagen uitgesteld zodat Noir voldoende tijd krijgt om alle Ara’s te behandelen.

Uiteindelijk komen ze met 50 echte Zaliters terecht aan boord van de nieuwe Arkon slagkruiser KON-VELETE waarvan Atlan het bevel krijgt toegewezen. Na een reeks oefenvluchten krijgt het schip het bevel om naar Arkon III, de zetel van de robotregent, te vliegen.

Ondertussen is op Zalit de rebel Rhog erin geslaagd om Roger Osega, de Terraanse dubbelganger van Callus, de gehate vertegenwoordiger van Arkon, voor het oog van de ganse planeet te vermoorden. Voor de agenten van de Aarde het lichaam kunnen verwijderen, wordt het door robotten aan boord van een klein ruimteschip gebracht om het naar Arkon te brengen. Iedereen beseft dat dit het einde kan betekenen van hun plannen, want als er een autopsie wordt uitgevoerd op het lijk zal de regent onmiddellijk te weten komen dat hij hier te maken heeft met een Terraan. Snel wordt er een plan beraamd om dit te verhinderen. Voor het schip naar Arkon kan vliegen, slaagt Gucky erin om het lijk van Osega ongemerkt uit het schip te verwijderen terwijl Ivan Ivanovich Goratschin het schip tot ontploffing brengt. Osega wordt hierna in alle stilte op Zalit begraven.


Oorspronkelijke titel: Kampfschule Naator

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering