Zalit – 2044 (na Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0084 • 7302    REKRUTEN VOOR ARKON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van het zonne-imperium. Jeremy Toffner - Een kosmische spion, die na lange eenzaamheid hoog bezoek krijgt. Admiraal Calus - De eigenlijke heerser over Zalit. Roger Osega - Een sergeant die de rol van een admiraal kan spelen. Gucky, Ras Tsjoebai en Tako Kakuta - Met hun bekwaamheden als teleporteurs voeren ze een belangrijke transportopdracht uit. Kharra en Markh - Twee dienstweigeraars.


De KUBLAI KHAN, het superslagschip, voor de bouw waarvan de Terranen 16 jaar nodig hadden, is vergaan - maar de opdracht, die de bemanning had, is uitgevoerd en het gevaar bezworen, dat de robotregent van Arkon uit de oude archieven van de Topsiders de galactische positie van de Aarde te weten zou komen.

Als nu Crest beweert, dat zijn vroege voorouders, beslist niet hebben nagelaten, de robotregent van een veiligheidscontact te voorzien, krijgt Perry Rhodan een idee! Eigenlik hetzelfde idee, dat de Griekse krijgers destijds toegang tot het onneembare Troje verschafte ...


Ze worden rekruten voor Arkon, kanonnenvoer voor de robotregent, die van de oorlogen tegen de Droefs heeft geleerd, dat levende wezens betere vechters zijn dan zielloze, starre machines.

De regent aarzelt niet, uit het geleerde zijn door koele logistiek bepaalde conclusies te trekken ... krijgsschool Naator is de titel van het volgende Perry Rhodan-verhaal, waarin de verdere avonturen van de rekruten voor Arkon worden beschreven.


________________________________________________________________


Bob Schubert - 16 jaar - (adres gecensureerd) wil graag een PERRY RHODAN FANCLUB op richten. Wie heeft belangstelling ? ? ?

________________________________________________________________Samenvatting: een modern Trojaans paard, bedacht op de Aarde, gebouwd op Zalit – en op weg naar Arkon.


Tijdspanne: eind februari 2044.

Locatie: Zalit.

Sterrenstelsels: Voga.

Betrokken rassen: Zaliters.

Schepen: DRUSUS, CALIFORNIA.


Na de vernietiging van de KUBLAI KHAN beschikt de Solaire Vloot nog slechts over zeven superslagschepen. De overmacht van Arkon wordt daardoor nog duidelijker. Tijdens een crisisbespreking brengt Crest Perry Rhodan op de hoogte van zijn vermoeden dat de constructeurs van het robotbrein een veiligheidsschakeling moeten hebben ingebouwd in het positronenbrein. Door deze schakeling zouden bekwame Arkoniden zelf terug de heerschappij over het Imperium op zich kunnen nemen. Korte tijd daarna meldt de kosmische agent Jeremy Toffner, die zich op Zalit bevindt, dat de Arkonidische admiraal Calus van het geslacht Monizér in naam van de Robotregent op deze planeet begonnen is met het rekruteren van manschappen voor de ruimteschepen van de Regent. Perry Rhodan besluit om van deze situatie gebruik te maken om door de stoten naar Arkon III, het machtscentrum van de Regent.

Enkele dagen later wordt met behulp van de fictiefzender van de DRUSUS een materiezender neergezet in een grot op Zalit. Deze grot werd vooraf door Toffner uitgekozen omwille van zijn afgelegen en goed verborgen ligging. Met behulp van deze zender wordt een groep van 200 Terranen samen met het bolwezen Harno vanuit de CALIFORNIA naar de Arkonidische koloniale planeet getransporteerd. Onder deze personen bevinden zich onder andere Perry Rhodan, Atlan, Reginald Bull, professor Eric Manoli, Gucky, John Marshall, Ras Tsjoebai, Tako Kakuta, André Noir, Ishy Matsu en Betty Toufry. Nadat admiraal Calus door de mutanten vervangen werd door een Terraanse dubbelganger, melden Perry Rhodan, zijn begeleiders en 150 anderen zich aan om in dienst te treden van de Arkonidische vloot. Gucky, Ishy Matsu en Betty Toufry en 50 Terranen van de stootgroep blijven achter om het steunpunt te bezetten en verder uit te bouwen. De achterblijvers moeten er ook voor zorgen dat sergeant Roger Osega, die de rol van Calus speelt, alle steun krijgt die hij nodig zou hebben.


Oorspronkelijke titel: Rekruten für Arkon

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering