Terra, Topsid – 2044 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0083 • 7301    HALLO TOPSID, GEEF ANTWOORD!


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van het zonne-imperium. Reginald Bull - Perry Rhodans beste vriend. Gucky - Als de muisbever ‘luitenant Guck’ wordt genoemd, dan is er iets mis. Atlan - Onsterfelijk, speelt met verbluffend gemak de rol van een typische Arkonide. Tgex-go - President van Topsid. Gallus - Expert op het gebied van ionisatievelden. Joe Pasgin - Zijn BURMA gaat voor in ‘operatie hemelvaart’.


Een nieuw jaar breekt aan. Overal waar mensen zijn, hetzij op vooruitgeschoven bases in het zonnestelsel, of op de goede, oude aarde zelf, wordt de jaarwisseling op passende wijze, met veel vocht, vrolijkheid en vuurwerk, gevierd. Slechts weinigen vermoeden, dat het jaar 2044, dat overal met zoveel vreugde wordt begroet, een beslissend jaar zal worden voor de mensheid, een jaar, waarin het lot van de mensheid bezegeld zal worden. De politieke toestand in de Melkweg is kritiek. Het zonne‐imperium, nietig in verhouding tot het rijk van de Arkoniden en het machtsblok van de Droefs, bevindt zich letterlijk tussen twee vuren. Eén vonk en ook in het zonnestelsel zal de oorlogsbrand uitbreken! Maar deze vonk gloeit al 73 jaar, in het zonnestelsel van de Topsiders.Samenvatting: de KUBLAI-KHAN en het geheime mutantenkorps in een waanzinnige actie – het gaat om seconden!


Tijdspanne: januari 2044.

Locatie: Topsid.

Sterrenstelsels: Orion-delta het thuisstelsel van de Topsiders.

Betrokken rassen: Topsiders.

Schepen:KUBLAI-KHAN.


Tijdens het vieren van oudejaarsavond 2043 snijdt Bully zich per ongeluk in zijn rechterduim met de scherf van het onbreekbare glas van een cognacfles en ziet hierin een slecht voorteken voor het komende jaar.

De Aardse maan werd ondertussen omgebouwd tot een grote fabriek die alles levert wat het zonne-imperium nodig heeft.

Als robotsondes in de eerste dagen van het nieuwe jaar ontdekken dat de robotregent zijn schepen met Topsiders begint te bemannen, herinneren Perry Rhodan en zijn vrienden zich plotseling dat de Topsiders de positie van de Aarde kunnen berekenen aan de hand van de noodoproep van de Arkoniden in 1971. Destijds hadden ze een rekenfout gemaakt van 27 lichtjaren en kwamen ze in het Wega-stelsel terecht, maar de gegevens van de oproep moesten nog ergens bestaan op Topsid.

De KUBLAI KHAN wordt als het Arkonidisch schip ON-THARU uitgedost en op 6 januari vliegt het met 8 begeleidingsschepen naar het Orion-delta systeem en om daar alle sporen, die naar de Aarde kunnen wijzen, uit te wissen of te vervalsen zodat de robotregent van Arkon gelooft dat de Aarde aan de andere rand van het melkweg te vinden is.

Met een door de Swoons en Terranen gemaakte 5D-ionisatiegenerator wordt alle hyperradioverkeer lamgelegd en wordt het stelsel van de buitenwereld afgesloten. Vervolgens landt de KUBLAI KHAN op de ruimtehaven van Kerh-Onf de belangrijkste stad op Topsid. Hier geven Perry en Atlan zich uit voor Arkoniden die een onderzoek moeten instellen naar de gebeurtenissen in het Wega stelsel 69 jaar geleden.

De hypno’s van het mutantenkorps bewerken de Topsiders die kennis kunnen hebben van de Aarde zodanig dat ze het zich niet meer kunnen herinneren. De positronische breinen van alle schepen die aan de slag om Wega hebben deelgenomen worden ondertussen vernietigd en de gegevens in het archief worden zodanig vervalst dat het lijkt alsof de Aarde zich in een spiraalarm aan de andere kant van de Melkweg bevindt.

Door een onvoorzien Springerschip wordt alles vroegtijdig bekend en plots duiken er 2000 schepen van de robotregent op. Als gevolg hiervan vindt er een ruimteslag plaats als de KUBLAI KHAN wil vertrekken met als resultaat de vernietiging van het schip en zijn onvervangbare fictiefzender en de dood van 243 soldaten. De overlevenden kunnen zich net nog redden in een donderkop.


Oorspronkelijke titel: Hallo Topsid, bitte melden!

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering