Ruimteschip van de Ahnen – december 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0081 • 7251    HET RUIMTESCHIP VAN DE VOORVADEREN


Hoofdpersonen: A3, Ps5, M4, M7, R75 - Vijf bemanningsleden van ‘het schip van de voorvaderen’ en de eersten die tegen hun aan vaste regels onderworpen bestaan in opstand komen. Gucky - De muisbever stelt zich voor als ‘De keizer van de Andromedanevel. Wilmar Lund - Commandant van de lichte kruiser ARCTIC. Kadet Brugg - Hij weet niet dat Gucky vegetariër is.


Sinds duizenden jaren drijft een gigantisch ruimteschip, ter grootte van de superslagschepen van de Arkonidische vloot, als een nietig stofje door de uitgestrektheid van het heelal. Het schip is tot nu toe door niemand gezien en vervolgt rustig zijn weg langs bewoonde en onbewoonde zonnestelsels, dode planeten en planeten waarop het leven nog tot ontwikkeling moet komen ... Is er een bemanning aan boord, of is het een vliegende doodkist, die getuigenis aflegt van een wereldruimte tragedie in een tijd, toen de mensheid nog niet wist wat het universum is ... ? De muisbever Gucky, Perry Rhodans bekwaamste mutant, 'peilt' het schip louter toevallig - en beweert dat iemand aan boord 'hardop' heeft gedacht...


Gucky, die, zoals bekend, niet van robots houdt, heeÍt er al 'spelend' voor gezorgd, dat mensen niet langer dienaren van machines moeten zijn. In het volgende deel van de Perry Rhodan serie is echter Julian Tifflor de hoofdpersoon. Julian Tifflor de 'kosmische lokvogel' zet het universum schaak!Samenvatting: mensen als dienaars van de machines – het gebeurt op het spookschip uit de vergetelheid ...


Tijdspanne: december 2043.

Locatie:

Sterrenstelsels: Blister?.

Betrokken rassen: Oude Arkoniden.

Schepen: Generatieschip van de oude Arkoniden (1500m diameter).


In december van het jaar 2043 ontdekt een patrouilleschip van het Solaire Imperium, de licht kruiser ARCTIC, een Arkonidisch ruimteschip met een diameter van 1500 meter. Gucky teleporteert aan boord en ontdekt dat het schip reeds 10.000 jaar door de ruimte reist met een snelheid kleiner dan die van het licht. Aan boord leiden de Arkoniden, die hun herkomst niet kennen, onder de dictatuur van een robotbrein een streng geregeld leven. Na hun opleiding mogen mannen slechts gedurende één jaar met een vrouw samenleven met de bedoeling om een kind te verwekken. Vrouwen dragen de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van de kinderen en ze hebben hun levenstaak vervuld als hun tweede kind geboren wordt. De Arkoniden geloven heilig dat ze op een bepaalde leeftijd in de converter terecht komen. In werkelijkheid worden ze echter door de robotten in een cryogene slaap gebracht om later tijdens de kolonisatie weer gewekt te worden. Ondertussen bevinden zich in het hart van het schip reeds tienduizenden Arkoniden in vriesslaap.

Nadat hij op de arts A-3, de psycholoog Ps-5, de mecanicien M-7 en de hersteller R-75 gestoten is, ontdekken ze de slaapzalen en besluiten ze om in opstand te komen tegen het positronisch brein, dat als ‘Meester’ wil aangesproken worden. Gucky beëindigd de robotheerschappij en geeft het schip terug aan de Arkoniden en laat het schip, geheel gereorganiseerd verder vliegen.


Oorspronkelijke titel: Raumschiff der Ahnen

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering