Roland – 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0080 • 7250    IN DE HOLEN VAN DE DROEFS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan en Fellmer Lloyd - De Droefs noemen hen ‘gasten’ – maar ze behandelen de vluchtelingen van Gray Beast als gevangenen. Kapitein Marcel Rous - Commandant van het geheime steunpunt Hades. Majoor Clyde Ostal - Hij is wat men in het jargon van de solaire ruimtevloot een ‘ouwe rot’ noemt. Generaal Deringhouse, Ras Tsjoebai, en Gucky - De enige deelnemers aan de operatie Roeland.


Het schijnt dat met de dood van Thora een sombere tijd voor de mensheid is aangebroken. Perry Rhodan en met hem enige van de belangrijkste steunpilaren van het zonne-imperium worden als dood beschouwd, omgekomen in het vuur van de atoomhel van Grey Beast! Maarschalk Freyt neemt voorlopig het bestuur in handen, maarschalk Mercant staat hem met de veiligheidsdienst terzijde, en generaal Deringhouse neemt de leiding over de ruimtevloot. De drie mannen, op wie het in het Sol]stelsel aankomt, blijven elkaar trouw. Dat Perry Rhodan waarschijnlijk niet meer leeft, wordt echter zorgvuldig voor de wereld geheim gehouden, daar het jonge imperium van de mensheid nog niet voldoende gevestigd lijkt om tegen de eventuele, uit zo'n rampzalig bericht voortvloeiende, politieke onrust gevrijwaard te zijn. Maar hoelang kan zo'n belangrijk bericht worden geheim gehouden ... ? Of geeft de noodkreet uit de holen van de Droefs een vleugje hoop ... ?


De op de aarde ontstane politieke onlusten, veroorzaakt door het valse bericht van Perry Rhodan's dood, naderen hun einde wanneer de regent na zijn avontuurlijke en dramatische redding uit de holen van de Droefs weer zijn thuiswereld bereikt. In deel 81 van de Perry Rhodan-serie, speelt niet Perry Rhodan, maar zijn goede vriend, de muisbever Gucky, de hoofdrol. Want hij ontdekt het ruimteschip van de voorvaderen.Samenvatting: het S.O.S. komt uit het Droef universum – maar enkele Terranen kennen het morse alfabet ...


Tijdspanne: november 2043.

Locatie: Roeland (Siamede 36).

Sterrenstelsels: Siamede.

Betrokken rassen: Droefs.

Schepen:


Als op de Aarde bekend wordt dat Perry Rhodan op Gray Beast omgekomen is, vordert Thomas Cardiff als rechtmatige opvolger van zijn vader de macht op. Demonstraties van zijn aanhangers worden uiteengedreven en Cardiff wordt gearresteerd waarna hem zijn luitenant strepen van de Solaire Vloot worden afgenomen.

Een ruimteschip van de Droefs brengt de gevangenen Perry Rhodan, Atlan, Reginald Bull en Fellmer Lloyd naar de 36e planeet van het Droefon-stelsel. De planeet heeft een grote zwaartekracht en een ammoniak methaan atmosfeer en wordt Roeland genoemd. De gevangenen identificeren in hun cel een antizwaartekrachtgenerator en op 2 november 2043 begint Perry Rhodan, na enkele aanpassingen doorgevoerd te hebben aan de installatie, met het verzenden van een SOS signaal door het zwaartekrachtveld periodiek te manipuleren. De noodoproep wordt op Hades geregistreerd maar men weet hier niet direct wat men er van moet denken.

In Terrania ontvangt Betty Toufry ondertussen het telepathisch bericht “Kom vlug” van Ernst Ellert, die zijn lichaam op de Aarde als een relais gebruikt.

Onder het commando van Majoor Clyde Ostal dringt de CALIFORNIA daarop door in de overlappingszone. Met behulp van een materiezender worden daarna zijn passagiers Deringhouse, Ras Tsjoebai en Gucky in het geheime steunpunt op Hades afgezet. Kort daarna neemt Ernst Ellert het lichaam van kapitein Rous, de commandant van het steunpunt, over en verklaart dat op Roeland vier belangrijke gevangenen vastgehouden worden in een geheime onderaardse station. Ernst-Onot is ooit eens in dit station geweest en hij slaagt erin om een vrij nauwkeurige beschrijving te geven van de locatie. Daarop vliegen Deringhouse, Ras Tsjoebai en Gucky met een gazelle naar de planeet in een poging om de gevangenen te bevrijden.

De gevangenen zijn er ondertussen in geslaagd om uit het onderaards station te vluchten. Na enkele levensgevaarlijke situaties slagen Deringhouse, Tsjoebai en Gucky erin om de ontsnapte gevangene op te pikken. Als de gazelle de planeet verlaat kommen ze onder vuur te liggen van vijandelijke schepen, maar de inzittenden kunnen zich met een materiezender in veiligheid brengen op Hades vooraleer de gazelle vernietigd wordt. Een volgende transmissie brengt hen weer aan boord van de CALIFORNIA waarna ze terugkeren naar de Aarde.


Oorspronkelijke titel: In den Höhlen der Druuf

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering