Gray Beast – 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0079 • 7249    DE ATOOMHELDEN VAN GRAY BEAST


Hoofdpersonen: Majoor Paul Bracket - Een kleine technische fout in de demperinstallatie van zijn schip veroorzaakt de catastrofe. Gen. Conrad Deringhouse - 500.000 man wachten op zijn bevel tot de aanval. Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan en Fellmer Lloyd - De verlorenen van Gray Beast. Mike Judson - Commandant van het steunpunt Gray Beast. Lathon - Een Arkonide die te veel weet.


Kort na de tragische dood van zijn geliefde vrouw vat Perry Rhodan het plan op, in een bliksemaanval van de gehele Aardse ruimtevloot het robotbrein op Arkon uit te schakelen, dat ondanks het nog steeds aanwezige Droefgevaar nog steeds de voornaamste vijand van Terra is.

Het aanvalsplan wordt door de computers tot in de kleinste details uitgewerkt, en de aardse vlooteenheden met een totale bemanning van 500.000 koppen, verzamelen zich onopvallend in een ruimtesector op een afstand van 500 lichtjaren van het geheime steunpunt Gray Beast.

Het bevel tot de aanval laat echter op zich wachten, want het steunpunt zelf, waar de belangrijkste mannen van het zonne-imperium verblijven, wordt een atoomhel...


Het schijnt dat met de dood van Thora een donkere tijd voor de mensheid is aangebróken! Perry Rhodan en met hem enige van de belangrijkste steunpilaren van het Zonne-imperium worden als dood beschouwd - ondergegaan in het vuur van de atoomhel van Grey Beast. Maar dan registreren de zwaartekrachtmeters op Hades een S.O.S. signaal uit de holen van de Droefs ...Samenvatting: 500.000 man wachten tevergeefs op het signaal voor de aanval! – Is de chef dood ... ?


Tijdspanne: oktober 2043.

Locatie: Gray Beast.

Sterrenstelsels: Myrtha.

Betrokken rassen: Terranen en Arkoniden.

Schepen: Divers.


Op 23 oktober 2043 vertrekt de Solaire Vloot onder leiding van Generaal Conrad Deringhouse uit het Myrtha stelsel voor een aanval tegen de robotregent van Arkon. Enkele uren later zorgt de defecte eigentrillingsdemper van de slagkruiser RIGEL ervoor de Arkon achter de positie van het geheime steunpunt op Gray Beast komt. In eerste instantie houdt de robotregent de planeet voor de thuiswereld van de Terranen en valt hij met 1200 oorlogsschepen de planeet aan. Het steunpunt dat praktisch onbeschermd is wordt al snel vernietigd en na het droppen van enkele Arkon-bommen ontstaat er op het oppervlak van de planeet een niet te blussen atoombrand. Het merendeel van de bezetting van het steunpunt kan zich echter redden door gebruik te maken van enkele vrachtschepen die zich nog op de planeet bevinden.

Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan en Fellmer Lloyd bevinden zich op het ogenblik van de aanval in een afgelegen ondergrondse bunker en kunnen niet meer tijdig de ruimtehaven bereiken om aan boord van één van de schepen te gaan. Ze gaan via een ondergrondse vluchtweg naar de verlaten kolonistenstad Greenwich, die nog niet door de loeiende atoombrand is vernietigd. Na enkele bovenmenselijk inspanningen bereiken ze uiteindelijk de stad waar ze een operationele shift vinden, maar de atoombrand is ondertussen dichtbij gekomen. Met z’n vieren vliegen ze met de shift naar een eiland aan de andere kant van de planeet waar ze dan een noodsignaal uitzenden.

Door de aanval van de Arkoniden wordt het plan om het Arkonstelsel aan te vallen verstoord en Deringhouse denkt dat Perry Rhodan tijdens de aanval de dood heeft gevonden. Hij besluit om met de DRUSUS terug naar Gray Beast te vliegen om polshoogte te nemen. In de buurt van de planeet neemt hij een wachtpositie in. Als hij na uren van wachten plots een noodsignaal van de planeet ontvangt, vliegt hij snel naar Gray Beast waar hem de weg wordt versperd door enkele eenheden van de Arkonidische vloot. Na een kort maar hevig gevecht bereikt hij het oppervlak van de planeet dat ondertussen volledig vernietigd is door de atoombrand. Hij beseft dat er niemand meer in leven kan zijn op de planeet en dat Perry Rhodan dood is. Wat hij echter niet weet is dat Perry Rhodan en zijn begeleiders kort daarvoor werden gered door het Arkonidisch schip LAN-ZOUR en daarna snel werden overgebracht naar de KEENIAL, een schip van de Ekhoniden. Opdat niemand te weten zou komen dat Perry Rhodan gered werd, wordt het Arkonidische schip door de Robotregent vernietigd en krijgen de Ekhoniden niet te horen wie ze aan boord hebben. Hierdoor kunnen Perry Rhodan en zijn begeleiders de Ekhoniden overrompelen en de centrale van het schip bezetten. Om niet meteen de aandacht van de Arkoniden te trekken zenden ze een gecamoufleerde noodoproep uit die enkel door de Terranen kan begrepen worden. Enkele uren later komt er een reactie op de noodoproep, maar niet van de verwachte kant. Een vooruitgeschoven Droefschip vindt het schip en ontvoert Perry Rhodan en zijn begeleiders.


Oorspronkelijke titel: Die Atomhölle von Gray Beast

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering