Mutral – 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0078 • 7248    THORA'S MARTELGANG


Hoofdpersonen: Thora - Men noemt haar de goede geest van het Zonne-Imperium. Dr. Villnoess - Chef hematoloog van de Terra kliniek op Venus. Gen. Conrad Deringhouse - Zijn opdracht brengt hem naar Arkon. Reginald Bull - Als het nodig is, neemt hij geen blad voor zijn mond. Lt. Hendrik Olavson - Een astronautisch natuurtalent. Taa-Rell - Opperbevelhebber van de Arkonidische vestingplaneet Mutral. Ishi Matsu - Een jonge telepaat. Perry Rhodan - Kan hij de klap van het noodlot te boven komen?


Ondanks herhaalde pogingen is Perry Rhodan er niet in geslaagd, voor Crest en Thora het cellenbad van de planeet Zwerver te krijgen. Het fysiotron reageerde niet op de lichaamsimpulsen van de beide Arkoniden.

John Marshall en Laury Marten, hebben echter destijds voor Thora, de vrouw van Perry Rhodan, van de Ara-wereld Tolimon, een ampul met een levenverlengend serum dat ze uit een geheim laboratorium hadden gekaapt, meegebracht.

Het plotseling intredende verouderingsproces bij de eens zo mooie en ongenaakbaar trotse Arkonidische, leidt tot de conclusie dat het geroofde serum niet de gewenste uitwerking heeft. Het met een geheimzinnige ziekte gepaard gaande verouderingsproces lijkt in ieder geval niet meer te stoppen - en dan begint Thora's martelgang...


Thora - aanvankelijk een verbitterde vijandin van de Terranen, maar later aan de zijde van Perry Rhodan de goede geest van het zonne-imperium geworden - is niet meer onder de levenden!

Dat haar tragische dood het begin is van een aantal afschuwelijke klappen van het noodlot voor de regent van het zonne-imperium, blijkt uit de inhoud van het volgende deel van de Perry Rhodan serie.Samenvatting: haar levensverwachting is nihil – maar haar missie zorgt ervoor dat ze het noodlot kan trotseren ...


Tijdspanne: oktober 2043.

Locatie: Mutral.

Sterrenstelsels: Arkon stelsel.

Betrokken rassen: Ara’s.

Schepen: Lichte kruiser BURMA.


In de loop van het jaar 2043 stellen de artsen verzameld rond Professor Eric Manoli vast, dat het leven van Thora niet langer verlengt kan worden met het op Tolimon buitgemaakte serum 453 Ls/Ara. In juli komt het tot een massieve verandering. Door een hyperplastische systeemdegeneratie ontstaat er een kwaadaardig gezwel van de lymfeklieren, het ongeneeslijke lymfe sarcoma F Arkon, waarvan sommige geneesheren denken dat het een gevolg is van het Ara serum van Tolimon. Op 4 oktober vertelt de Chef hematoloog van de Venus kliniek, Dr. Villnoess, aan generaal Conrad Deringhouse dat Thora nog een half jaar te leven heeft.

Deringhouse vliegt vervolgens naar Grey Beast om Perry Rhodan het slechte nieuws te brengen. Deringhouse krijgt hier ook de opdracht om met de robotregent te gaan onderhandelen over de aankoop van 100 gevechtsschepen. Bovendien zal Thora hem vergezellen naar Arkon en zal ze de onderhandelingen leiden.

Onder begeleiding van de telepate Ishy Matsu gaat Thora aan boord van de BURMA, een lichte kruiser van de statenklasse. In de buurt van het overlappingsfront met het Droef-universum neemt Deringhouse contact op met de robotregent waarna de lichte kruiser naar Arkon vliegt. Als ze aankomen in het Arkonstelsel worden ze gedwongen om op Mutral, de 27ste planeet, te landen. Hier wordt het schip vastgehouden en tijdens de onderhandelingen wordt al snel duidelijk dat de Taa-Rell, de Arkonidische commandant van het steunpunt, en twee Ara’s in opdracht van de robotregent, Thora aan een hersenspoeling moeten onderwerpen om op deze manier achter de locatie van de Aarde te komen. Op dit moment besluit Deringhouse om in actie te komen. Licht beschadigd ontsnapt de BURMA, nadat gevechtsrobots het station op zijn kop hebben gezet en de commandant Taa-Rell en de 2 Ara's ontvoerd hebben.

Tijdens de hypersprong krijgt het schip een voltreffer van een ruimtefort waardoor het 15.000 lichtjaar in de verkeerde richting uitkomt. Tijdens de vlucht merken de artsen op dat Thora een spontane genezing ondergaat zoals deze die verbonden is met het verjongingsproces. Thora, die zich weer levenslustig voelt, wil het verhoor van de gevangenen leiden. Één van de Ara´s, die in Thora een verrader ziet, kan tijdens zijn verhoor de straler van Ishi Matsu bemachtigen waarmee hij Thora neerschiet. Thora sterft in de armen van Deringhouse en wordt op de maan in een Mausoleum begraven op de plek waar het Arkoniden ruimteschip in 1971 een noodlanding maakte. Ondertussen weigert Thomas Cardif nog steeds de naam Rhodan te dragen.


Oorspronkelijke titel: Thoras Opfergang

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering