Gray Beast, Hades – 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0075 • 7245    HET RODE UNIVERSUM


Hoofdpersonen: Atlan - De onsterfelijke ergert zich aan de onvoorzichtigheid van de Terranen. Perry Rhodan - Eerste regent van het Zonne-Imperium. Kolonel Baldur Sikerman - Bekwaam gezagvoerder van de California. Dokter Sköldson - De chef arts vindt onder de bemanning van de California geen slachtoffers voor zijn injecties. Fellmer Lloyd - Een boordje boven de ingang van de boordkliniek is er de oorzaak van dat de mutant niet tijdig naar de dokter gaat.


Op Aarde schrijft men het jaar 2043, het jaar waarin, volgens Perry Rhodans wiskundigen, de stabilisatie van de twee tijdgebieden - het universum van de Droefs en de 'Einsteinruimte' - zoals dit tijdgebied de laatste tijd wordt genoemd -, waarin Terra thuis hoort, zal beginnen.

De solaire vlootbasis Grey Beast, de voormalige kolonistenwereld, 6562 lichtjaren van de aarde verwijderd, wordt in alarmtoestand gebracht. De ruimtevloot van Terra betrekt gevechtsposities. Perry Rhodan, Reginald Bull en andere leidende persoonlijkheden van het zonne-imperium verzamelen zich, in afwachting van de komende gebeurtenissen, op Grey Beast, omdat deze planeet zich het dichtst bij de poort naar het andere universum bevindt.

Ook Atlan, de mentor van de aardse mensheid, is aanwezig, als Perry Rhodan zijn doldrieste plan bekend maakt. Atlan, de Arkonide, die reeds 10.000 aardse jaren geleden tegen de Droefs heeft gevochten, staat echter zeer sceptisch tegenover het plan, in het rode universum door te dringen ...


Perry Rhodan heeft voor het eerst oog in oog met zijn geheimzinnige vijand uit het vreemde tijdgebied gestaan, en is daarbij in een meer dan noodlottige situatie geraakt, waaruit hij uiteindelijk alleen door de onverwachte tussenkomst van een onbekende vriend kon worden gered. Wie is die onbekende? Is het een monsterachtige Droef, die met de zaak van de Terranen sympathiseert ... ?Samenvatting: snelheid is hun beste wapen ... het huzarenstuk van de  speciale kruiser California ...


Tijdspanne: eind juli tot eind augustus 2043.

Locatie: Hades, Droefon.

Sterrenstelsels: Droef stelsel.

Betrokken rassen: Droefs.

Schepen: California – nieuwe lichte kruiser van de Statenklasse.


Op 1 augustus 2043 ontstaat er een stabiele ontladingstrechter op ongeveer 22 lichtjaar van het Myrtha stelsel waardoor het Droef-universum en het Einstein universum met elkaar verbonden zijn. De rood oplichtende openingen van de ontladingstrechters versmelten met elkaar en vormen een scheur in de ruimte met een lengte van 1 lichtjaar en een breedte van twintig tot honderd miljard kilometer. De robotregent van Arkon stationeert een uit dertigduizend eenheden bestaande blokkeringsvloot voor de breuk.

Atlan vliegt in de Kublai Khan, waarin de fictiefzender uit de Ganymedes werd ingebouwd, naar Gray Beast. Vandaar dringt hij samen met Perry Rhodan en Fellmer Lloyd met de lichte kruiser California door de Arkonidische linies om de ontladingstrechter binnen te gaan. Bij de ontladingstrechter vindt ondertussen een hevige strijd plaats tussen ongeveer 30.000 Arkonidische en evenveel Droef ruimteschepen.

De California gaat door de ontladingstrechter en moet aan de andere kant, in het Droef-universum, een ongecontroleerde sprong door de hyperruimte maken om aan een vloot van de Droefs te ontkomen. Deze sprong eindigt in het hoofdsysteem van de Droefs. Dit stelsel wordt gevormd uit een rode reuzenster en een kleine groene dwerg en 62 planeten. Op de 13e planeet, die Hades genoemd wordt, wordt begonnen met het opzetten van een steunpunt dat een materiezender bezit. Als het steunpunt bijna klaar is, moet de California met Bully aan boord vluchten voor de Droefs.  Perry Rhodan, Atlan en de intussen ziek geworden Fellmer blijven achter in het steunpunt. Ze besluiten om de zender verder in elkaar te zetten en te wachten op de terugkeer van hun schip of op de melding van het ontvangststation van de materiezender aan boord van de DRUSUS.

Drie dagen later komt er een signaal van de materiezender binnen dat hij contact heeft met een ontvangststation. De drie mannen gaan door de zender, maar ze komen niet aan op de DRUSUS. In plaats hiervan zijn ze belandt in een onderzoekscentrum op de 16e planeet van het Droef stelsel, Droefon genaamd. Hier zien ze voor de eerste maal hun vreemde tegenstanders. Doordat de tijd voor Perry, Atlan en Fellmer nog altijd twee maal sneller gaat, kunnen ze aanvankelijk aan hun belagers ontkomen maar de overmacht is te groot. Als de situatie hopeloos lijkt, ontvangt Fellmer Lloyd een raadselachtige telepathische roep van een onbekende, die Perry’s naam blijkt te kennen. Deze onbekende herprogrammeert de zender van de Droefs zodat Perry, Atlan en Fellmer terug naar Hades kunnen gaan. Terug op Hades worden ze uiteindelijk op het allerlaatste moment gered. Met de materiezender komen ze aan boord van de DRUSUS en met het schip keren ze terug naar Gray Beast.


Oorspronkelijke titel: Das rote Universum

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering