Eppan – 2043 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0074 • 7244    DE VERSCHRIKKING


Hoofdpersonen: Kolonel Marcus Everson - Commandant van de K-262. Walt Scoobey - Eerste officier van de K-262. Goldstein - Een jonge telepaat, die op de planeet Eppan voor het eerst in actie komt. Mataal - Een gladiator van Eppan. Cadet Ramirez - Hij wordt het eerste slachtoffer van de naamloze verschrikking.


Alvorens Perry Rhodan, de regent van het zonne-imperium, nieuwe mogelijkheden zoekt, om het Droef-gevaar, dat alle leven in de Melkweg bedreigt, te bezweren, wil hij weten of zijn oude tegenstander en schijnbare bondgenoot, de robotregent van Arkon, intussen geheime steunpunten ingericht of agenten op vreemde planeten afgezet heeft, die gevaarlijk voor de Aarde zouden kunnen worden. De expeditie van de K-262, is één van de vele die daartoe worden uitgezonden.


Dat de mensen bij hun pogingen in het wereldruim door te dringen telkens weer met nieuwe problemen en gevaren worden geconfronteerd, is in deze Perry-Rhodan-roman ongetwijfeld op zeer indrukwekkende wijze bewezen.

De volgende aflevering HET RODE UNIVERSUM is weer een Atlan-avontuur, maar in tegenstelling tot de vorige avonturen van Atlan, staat de onsterfelijke ditmaal als hoofdpersoon middenin de opwindende gebeurtenissen, die zich afspelen wanneer de speciale kruiser California de barrière aan de grens van het Droef-universum doorbreekt.


________________________________________________________________


PERRY    RHODAN


VERSCHIJNT    NU


ELKE    WEEK  !

________________________________________________________________Samenvatting: een telepaat komt aan boord van de K-262 – en met hem een naamloze verschrikking ...


Tijdspanne: oktober 2042.

Locatie: Eppan.

Sterrenstelsels:

Betrokken rassen: Eppanezen, Mataals volk (= Molecuulvervormers).

Schepen: Donderkop.


De donderkop Fauna (K-262), onder het bevel van kolonel Marcus Everson, landt op de planeet Eppan om er de kosmische agent Goldstein op te pikken. Deze had tot taak om de activiteiten die de robotregent ontplooit te onderzoeken. Als blijkt dat Goldstein ernstig ziek is, wordt hij zo snel mogelijk aan boord van de donderkop gebracht, maar tijdens deze operatie komt kolonel Marcus Everson er achter dat Goldstein's contactpersoon op Eppan, de gladiator Mataal, er achter is gekomen dat ze van een andere planeet komen. Noodgedwongen wordt hij ook mee aan boord genomen.

Na de start komt het tot sabotageacties en verschijningen waarbij de mannen stuk voor stuk buit bewustzijn raken. Sommige bemanningsleden worden zelfs door geesten aangevallen die door de wanden heen kunnen dringen. Goldstein erkent dat hij de veroorzaker van dit kwaad is. Hij heeft namelijk nieuwe onontdekte parakrachten verkregen waarmee hij materie kan veranderen en hierdoor oppermachtig is geworden. Langzaam maakt hij zich meester van de bemanning en eist het commando van de donderkop op om noch meer macht te verkrijgen.

In werkelijkheid wordt Goldstein echter door Mataal, die een echte molecuulvervormer is en als enige de ondergang van een onderzoekschip van zijn volk heeft overleefd, gemanipuleerd. Op deze manier wil hij meer te weten zien te komen over de mensen zodat hij hen later kan gebruiken om zijn volk terug in de galactische belangstelling te brengen.

Tijdens een experiment van Goldstein geraakt hij plots buiten de hypnotische dwang van Mataal. De molecuulvervormer grijpt in maar komt door een stom ongeluk om het leven. De Aarde is nogmaals ontsnapt aan een groot gevaar.


Oorspronkelijke titel: Das Grauen

Auteur: William Voltz

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering