Gray Beast, Tantalus – oktober 2042 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0073 • 7242    DE DRIE DESERTEURS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - 3000 schepen van zijn solaire ruimtevloot zijn gevechtsklaar. Luitenant Chellish - Hij verwerft de ‘blauwe komeet’. Horace O. Mullon - Als hij ontwaakt, is de crisis reeds voorbij. Walter Suttney, Ronson Lauer en Oliver Roane - Door hun desertie brengen ze de Melkweg aan de rand van een oorlog.


De 8000 politieke bannelingen op Grey Beast, hebben onder leiding van Horace O. Mullon bewezen, dat ze in staat zijn, zich als vrije kolonisten te handhaven.

Als echter uit wiskundige berekeningen blijkt, dat het Myrtha-stelsel, waartoe de door hen bewoonde planeet behoort, over een maand of tien door het tijdgebied van de Droefs zal worden overlapt, slaat voor de kolonisten het uur van afscheid. Een deel van hen wordt naar Venus, de eerste Aardse kolonie, geëvacueerd, en de overigen worden opgenomen in het personeel van het kortelings gevestigde vlootsteunpunt op Grey Beast.

Perry Rhodans specialisten schijnen echter de dienstwilligen niet goed te hebben geselecteerd, daar anders 'de drie deserteurs' geen kans zouden hebben gehad...


Het ziet er naar uil, dat perry Rhodan weer een overwinning op de oude tegenstander van Arkon heeÍt behaald. Voordat hij zich intenser met de Droefs laat bezig houden, laat hij echter nagaan of het robotbrein geheime steunpunten heeft ingericht, of zijn agenten op vreemde planeten heeft.Samenvatting: Een nieuwe schaakzet in de galactische zenuwoorlog! 7000 slagschepen bevinden zich in opperste paraatheid!


Tijdspanne: oktober 2042.

Locatie: Grey Beast, Tantalus.

Sterrenstelsels: Caligula.

Betrokken rassen: Arkoniden.

Schepen: Diverse modellen.


Wetenschappelijke berekeningen tonen aan dat midden in het jaar 2043 in de Myrtha sector een overlapping met het Droef-universum plaats zal vinden. Daarom wordt er in september van het jaar 2042 op de planeet Grey Beast een steunpunt voor de Solaire Vloot opgericht. Het grootste deel van de kolonisten wordt naar Venus geëvacueerd, maar een duizendtal treedt in dienst van de Solaire Vloot. Onder hen bevinden zich ook Walter Suttney, Ronson Lauer en Oliver Roane, die vroeger bij de natuurfilosofen van Walter S. Hollander behoorden en die Perry Rhodan uit de weg wilden ruimen. Op 2 oktober 2042 deserteren ze en kapen ze een Gazelle. Ze dwingen luitenant Chellish met zijn Gazelle een hypersprong te maken in de richting van de ster Latin-Oor waar zich een Arkonidische oorlogsvloot bevindt die de valse positiegegevens van de Aarde uit de computer van de TIGRIS volgt. Walter Suttney, Ronson Lauer en Oliver Roane willen contact opnemen met deze schepen om de positie van de aarde aan de robotregent te verkopen en de gehate regering van Perry Rhodan ten val te brengen. Generaal Conrad Deringhouse leidt ondertussen een grootschalige zoekactie van de Solaire Vloot naar de deserteurs.

De deserteurs laten de Gazelle naar het Caligula-stelsel vliegen op 16 lichtjaar van Latin-Oor en landen er op de woestijnplaneet Tantalus. Hier zenden ze een bericht uit naar de Arkonidische vloot. Doordat Chellish er ondertussen in geslaagd is om de eigentrillingsdemper van de Gazelle te saboteren, kan de nieuwe sprong echter opgemerkt worden door de schepen van de Aarde.

De Aardse en Arkonidische vloten komen op hetzelfde moment aan in het Caligula-stelsel. Perry Rhodan legt een blokkade rond Tantalus en dreigt ermee ieder schip dat door de blokkade dringt neer te schieten. De Naat die het bevel voert over de Arkonidische vloot merkt al snel dat Perry Rhodan het meent als deze een sloep van de Arkoniden laat neerschieten die door de blokkade wil dringen. Er ontstaat een patstelling.

De drie deserteurs hebben ondertussen onenigheid gekregen en één van hen wordt gedood. De twee overigen besluiten om de Gazelle in ruimtepakken te verlaten, maar eerst vernietigen ze de besturingsinstallatie. Ook Chellish wordt neergeschoten. Hij slaagt er echter in om de Gazelle nog te verlaten voor deze vernietigd wordt door een schip van de Solaire Vloot, maar zonder ruimtepak ziet het er niet goed uit voor hem op deze hete woestijnplaneet. Met een bovenmenselijke krachtsinspanning slaagt hij er echter in om de twee deserteurs te volgen en uit te schakelen. Even later wordt hij en de enige overlevende deserteur opgepikt door een sloep van de DRUSUS.


Oorspronkelijke titel: Die drei Deserteure

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering