Siliko V – 2041 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0067 • 7230    INTERMEZZO OP SILIKO V


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Hij is een uitstekende regent, doch zijn plichten als vader schijnt hij onvoldoende na te komen. Thora - Een moeder die haar zoon wil zien. Luitenant Thomas Cardif - Een man tussen twee werelden. Crest - De Arkonide weet niets van Siliko V. Reginald Bull - Perry Rhodans vriend heeft nog nooit een blad voor zijn mond gehouden. Kolonel Julian Tifflor - Hij krijgt een nieuwe adjudant.


Het is op de Aarde oktober 2041. Thomas Cardif is, na zijn eindexamen aan de ruimteacademie van Terrania, in de rang van luitenant bij de actieve ruimtevaart geplaatst. Hij is zowel de zoon van Terra als van Arkon - doch slechts vijf mensen kennen het geheim van zijn afkomst, namelijk: Perry Rhodan, Thora, Crest, Reginald Bull en Julian Tifflor. Zijn geheim werd tot nu toe bewaard - doch tijdens het intermezzo op Siliko V blijkt dat zijn ouders, geleid door kosmopolitische overwegingen, een ernstige fout hebben gemaakt ...


Perry Rhodan en Thora maakten een ernstige fout door hun zoon in het onzekere over zijn afkomst te laten - want nu Thomas Cardif door een toeval toch achter hel geheim is gekomen, kan juist datgene gebeuren, wat zijn ouders door hun geheimzinnigheid wilden verhinderen! Maar de regent van het zonne-imperium heeft nog andere, ernstiger zorgen, want de jacht door de dimensies is aanstaande! Hierover meer in deel 68 van de Perry Rhodan serie.Samenvatting: Hij is de zoon van twee werelden – slechts vijf mensen kennen het geheim van zijn afkomst ...


Tijdspanne: herfst 2041

Locatie: Rusuf, Heet-Ri, Siliko-V

Sterrenstelsels: Krela op 1062 lichtjaar van de Aarde. Heet-Ri op 376 lichtjaar van Krela (Arkoniden fort vermomd als een oude beschaving). 776-B-667 op 8055 lichtjaar van Heet-Ri en 9431 lichtjaar van Krela.

Betrokken rassen:

Schepen: Nieuw prototype gazelle met een actieradius van 10.000 lichtjaar.


Tachtig nieuwe cadetten krijgen hun diploma en hun luitenant strepen. Onder hen bevindt zich ook Thomas Cardif, de zoon van Perry Rhodan en Thora, die na zijn geboorte in een tehuis werd geplaatst om hem niet als Rhodans zoon op te laten groeien. Hij word na het behalen van zijn luitenant strepen naar Rusuf overgeplaatst onder het bevel van Kolonel Julian Tifflor. Thora kan niet langer weerstand bieden aan haar moederinstinct en wil Thomas zien. Hiervoor vertrekt ze met een nieuw prototype gazelle, met een actieradius van 10.000 lichtjaar, naar Rusuf. Voor ze haar zoon echter kan zien wordt ze door robots ontvoerd en weggevoerd met een snel schip dat voorzien is van antipeilschermen en een structuurcompensator. Cardif wordt op een verkenningsmissie gestuurd en krijgt hiervoor de beschikking over de gazelle waarmee Thora naar Rusuf is gekomen. Ondertussen is ook Perry Rhodan met de DRUSUS en 8 zware kruisers van TERRA-klasse op Rusuf aangekomen om de zoekactie naar zijn vrouw te coördineren. Het mutantenkorps ontdekt dat de springers achter de ontvoering van Thora zitten en de Springer met de naam Itzre Delegin de actie bevolen heeft.

Tijdens zijn verkenningsmissie vindt Thomas Cardif op de planeet Heet-Ri een vaag spoor dat hem naar Siliko V, een zwaar bewapend Arkonidisch ruimtefort, leidt. Hier wordt zijn gazelle echter vernietigd en wordt hij gevangen genomen door de robots van het volledig geautomatiseerde ruimtefort.

Intussen hebben de mutanten van Rhodan Itzre Delegin gevonden en tijdens de ondervraging komen ze te weten dat Thora naar Siliko V gebracht is. Perry Rhodan gaat hierop met de DRUSUS, 9 zware en 23 lichte kruisers op weg om Thora te redden.

In het fort is Thomas Cardif ondertussen te weten gekomen wie zijn ouders zijn en wil zijn ouders niet kennen.

Perry Rhodan valt het Arkoniden fort aan met alle middelen die hij tot zijn beschikking heeft. De schilden van het fort zijn echter zo krachtig dat ze zelfs met een geconcentreerde beschieting niet kunnen uitgeschakeld worden. Daarom dropt hij met behulp van de fictiefzender een groot aantal gevechtsrobot op de planeet om de schermveldprojectoren van binnen uit te vernietigen. Tijdens de hierop volgende gevechten worden Thora en Cardif bevrijd en wordt het ruimtefort evenals het lokale positronische brein vernietigd, waardoor de robotregent de mogelijkheid krijgt om elke betrokkenheid te ontkennen.


Oorspronkelijke titel: Zwischenspiel auf Siliko V

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering