Druuf-universum – 2041 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0065 • 7226    EEN GLIMP VAN DE EEUWIGHEID


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Is het slechts aan een gelukkig toeval te danken dat de regent van het zonne-imperium niet in 'de zee van de tijd' wegzinkt ... ? Reginald Bull - Vriend en plaatsvervanger van Rhodan. Erb - Gustav VI, heeft hem goed ingelicht. Luitenant Marcel Rous - Leider van de verdwenen tijd-expeditie. Gucky - De muisbever ziet een geest. Ras Tsjoebai - Een teleporteur van het mutantenkorps. Kroekh - Een gehoorzamen dienaar van zijn meester.


Op de door de Droefs overvallen planeet Morag II bestaan geen normale verhoudingen meer voor wezens die niet onderworpen zijn aan het tragere tijdsverloop van de andere dimensie.

De zes leden van de tijdexpeditie, onder luitenant Marcel Rous, kunnen hier zelfs een energie shot uit de weg gaan. En toch zijn ze wanhopig, want de weg terug uit de vreemde dimensie is versperd en ze zijn gevangenen van tijd en ruimte geworden...


Was het een gelukkig toeval, dat de regent van het zonne-imperium er voor behoedde in 'de zee van de tijd' weg te zinken. Of was het een lotsbeschikking die de SAMBO en zijn bemanning, na het binnendringen van de andere dimensie, de eigen tijd deed terugkrijgen? Hoe het ook zij - allen die in het tijdgebied van de Droefs zijn geweest, hebben een glimp van de eeuwigheid gezien.


________________________________________________________________

pr72

UITNODIGING

Het ligt in het voornemen van de uitgever, om op zaterdag 26 augustus speciaal voor de lezers van Perry Rhodan en hun introducé(e)s in Aviodome op Schiphol onder de naam PR72 een bijeenkomst te organiseren waar o.m. het woord zal worden gevoerd door Forrest J. Ackerman, internationaal erkend deskundige op het gebied van SF in literatuur en film en redacteur van de Amerikaanse versie van de Perry Rhodan-reeks. Andere onderdelen van het programma zijn een paneldiscussie, een diapresentatie en (zo mogelijk) de première voor Nederland van de Perry Rhodan-film


SOS UIT DE RUIMTE


Wie niet eerder in Aviodome is geweest zal deze gelegenheid ongetwijfeld willen aangrijpen om tevens kennis te maken met de aldaar opgestelde ongemeen boeiende expositie, gewijd aan lucht- en ruimtevaart, van 16 miljoen jaren geleden, toen de aarde nog bevolkt was met vliegende reptielen, Pterosauria genaamd, tot voorstellingen gewijd aan toekomstige reizen naar Mars. Men bereikt Aviodome met Maarse & Kroon-bussen 20 vanaf het Europaplein bij de RAl, 33 vanaf het Haarlemmermeerstation, 55 vanaf de stations Amsterdam C.S., Haarlem en Leiden of een gratis bus vanaf het (niet gratis) parkeerterrein op Schiphol voor wie per eigen auto wil komen.

Toegang tot PR 72 is kosteloos, maar wordt uitsluitend verleend op vertoon van programma annex toegangsbewijs. Per lezer kunnen zo lang de voorraad strekt niet meer dan 2 plaatsen worden gereserveerd. Aanvragen zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld en kunnen tot 15 augustus, uitsluitend per briefkaart, worden gericht aan

pr72

POSTBUS 8060

AMSTERDAM

________________________________________________________________Samenvatting: een ruimteschip doorbreekt de tijdmuur – en de Droefs zenden hun dienaar uit ...


Tijdspanne: januari tot juli 2041.

Locatie: Tats-Tor.

Sterrenstelsels:

Betrokken rassen: Droefs.

Schepen: SAMBO - lichte kruiser 100 m diameter.


Perry Rhodan bezoekt met de DRUSUS de planeet Tats-Tor waar de expeditie van luitenant Marcel Rous verdwenen is. Hij ontdekt er de vernielde Lenzen veld generator (LVG). Een andere LVG wordt gebouwd maar deze schijnt niet te werken. Maanden lang wordt er naar een oplossing voor het probleem gezocht en uiteindelijk ontdekt Dr. Erb, met behulp van de computer Gustav 6, wat het probleem is. Dankzij deze nieuwe kennis kunnen ze nu een nieuwe LVG bouwen die wel het gewenste effect heeft. Bovendien beslist Perry Rhodan om deze generator zo groot te maken dat hij een doorgang kan vormen voor een lichte kruiser en om hem in te bouwen in de DRUSUS. Als de generator klaar is vertrekken ze weer naar Tats-Tor en met de SAMBO dringt Perry binnen in het vreemde tijdgebied. Al vrij snel wordt de doorgang afgegrendeld door een groot aantal vreemde schepen die zich zeer vijandig gedragen, maar daar trekt Perry Rhodan zich voorlopig niets van aan omdat hij contact heeft gekregen met de verdwenen leden van de expeditie van luitenant Rous. Deze worden samen met de bemanningsleden van de reeds vroeger verdwenen donderkop K-7 aan boord genomen maar ondertussen begint de tijd te dringen. Voor iedere seconde dat ze in dit universum blijven verstrijken er aan de andere kant 20 uren. Bovendien stellen ze vast dat ze zich langzaam aan beginnen te passen aan het vreemde tijdsverloop van deze dimensie. Ondertussen beginnen de vreemde schepen de SAMBO aan te vallen. Gucky en Ras Tsjoebai teleporteren aan boord van één van de schepen om meer te weten te komen. Ze ontdekken echter dat de schepen volledig bemand zijn met robotten en gezamenlijk slagen ze erin om enkele schepen onschadelijk te maken. Ze komen er ook achter dat de Droefs eigenlijk een slavenras zijn dat reeds duizenden jaren in het grensgebied van de andere dimensie leven.

Op een bepaald moment wordt Gucky gevangen genomen door een krachtige robot, maar uiteindelijk slaagt hij erin om te teleporteren maar door een afweermechanisme aan boord van het vreemde schip en de gelijktijdige vernietiging van een derde schip door de SAMBO komt Gucky in een halfstoffelijke toestand een maand in de toekomst terecht waar hij Perry Rhodan ontmoet, maar voor hij iets kan doen wordt hij terug weggeslingerd en komt hij terug aan boord van de SAMBO terecht. Door de explosie van het derde schip ontstaat er een structuurscheur waardoor de SAMBO en het vreemde moederschip in het verleden terecht komen. Uiteindelijk zendt het grote vijandelijke schip een afgevaardigde. De telepathische Kroek probeert om Perry en de rest van de brugbemanning te hypnotiseren maar dit wordt nog net op tijd verhindert door een ingrijpen van Marshal en André Noir. Na het succesvol inzetten van de materiezender slaagt de SAMBO erin om te ontsnappen en om door het LVG gat te vliegen. Tot  hun verbazing zijn er in het Einstein-universum slecht twee minuten voorbij gegaan.


Oorspronkelijke titel: Ein Hauch Ewigkeit

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering