Swoofon – november 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0063 • 7222    DE MICRO-TECHNICI


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De grote tegenspeler van de Robotregent van Arkon. Reginald Bull - Hij drijft de spot met de 'komkommers'. Jost Kulman - De micro-ziener van het mutantenkorps. Gucky - Muisbevers hebben nu eenmaal een zwak voor komkommers. Berenak - Hij bestaat niet en toch schijnt alles om hem te draaien. Waff - Een ingenieur die zich gemakkelijk voor de gek laat houden. Markas - Hij moet de compensatorpeiler construeren. Drog - Een technicus uit de gelederen van de Galactische kooplieden.


Zolang de Terranen niet in staat zijn, de robotregent van Arkon te herprogrammeren, zal deze, ondanks zijn verbond met Perry Rhodan, blijven trachten de positie van de Aarde te weten te komen. Uit het rapport van Jost Kulman, betreffende de micro-technici, blijkt dat de regent weer een poging in die richting heeft ondernomen.


Door de technische kennis en de hulp van de Swoons zullen de aardse ruimteschepen zich aan alle peilingen door Arkon kunnen blijven onttrekken. Er moet echter actief worden opgetreden tegen de dreiging van de geheimzinnige vijand uit de andere dimensie! Zes Terranen die dat proberen, belanden in de tijd gevangenis.Samenvatting: een ruimteleger op jacht naar een verrader – 20.000 Swoons worden ontvoerd ...


Tijdspanne: november 2040.

Locatie: Swoofon.

Sterrenstelsels: Swaft.

Betrokken rassen: Swoons.

Schepen:


Door de schok die hij oploopt door de vernietiging van Muzzel krijgt Kulman zijn geheugen terug. Hij herinnert zich dat de Swoons door de Springers ingehuurd werden om een compensatorpeiler te bouwen. Hiermee zouden ze de reststraling van een structuurcompensator kunnen meten, zodat de Terraanse schepen terug opgespoord kunnen worden.

Met de superslagschepen DRUSUS, TITAN en GENERAL POUNDER grendelt Perry Rhodan op 10 november 2040 in naam van het Grote Imperium de planeet Swoofon in het Swaft-stelsel af en geeft zich hierbij uit als een Arkonidische inspecteur die op de verrader Berenak jaagt. Een Arkonidische vlooteenheid, die hij opgeroepen heeft en die onder leiding staat van Talamon moet verhinderen dat schepen het Swaft stelsel verlaten of binnen dringen. Voor de Robotregent Perry Rhodan opdraagt Swoofon te verlaten, vinden Gucky, Jost Kulman en Wuriu Sengu in een ondergrondse nederzetting de chef wetenschapper Markas, die in staat voor de bouw van de compensatorpeiler. Hierna stellen Gucky en André Noir vast dat de Springers in opdracht van de robotregent werken omdat deze nog steeds de positie van de Aarde te weten wil komen. Het is de bedoeling dat de compensatorpeiler in alle schepen van het Grote Imperium ingebouwd worden. Om de plannen van de Springer Drog vast te krijgen werken ze samen met de Swoons Markus en Waff.

Perry Rhodan wil de ontwerptekeningen eerst gewoon vernietigen maar dan beseft hij dat het vernietigen van de plannen slecht een tijdelijke oplossing is omdat de Springers gewoon een nieuw ontwerp zullen maken en dat het zelfs mogelijk is dat er nog andere kopieën zijn.

Na het bestuderen van de constructietekeningen zijn Atlan en de wetenschappers van de DRUSUS ervan overtuigd dat het niet zo moeilijk zal zijn een absorbeerder te ontwikkelen die de reststraling van de structuurcompensator kan absorberen, op voorwaarde dat men de nodige micro onderdelen bezit. Perry besluit om de plannen te kopiëren waarna de oorspronkelijke plannen terug naar de plek gebracht worden waar men ze gevonden heeft.

Ondertussen heeft Perry Rhodan ook een verbond gesloten met de Swoons. De 20.000 Swoons, de technische elite van alle Swoonnaties, die in het proefcentrum voor praktisch technologie wonen zijn bereid om naar de Aarde te komen om de mensen te helpen, maar het probleem is dat niemand mag weten dat er Swoons de planeet verlaten hebben. Hiervoor wordt er een gewaagd plan uitgewerkt. Berenak ontsnapt met een Donderkop en tijdens zijn vlucht stort hij 'per ongeluk' neer op de stad met het proefcentrum. Door de nucleaire explosie wordt het centrum volledig verwoest en lijkt het alsof de 20.000 inwoners zijn omgekomen, maar deze zijn even tevoren aan boord van de DRUSUS gebracht met behulp van de teleporteurs van het mutantenkorps.


Oorspronkelijke titel: Die Mikro-Techniker

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering