Gray Beast – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0062 • 7220    DE BLAUWE DWERGEN


Hoofdpersonen: Horace O. Mullon - Zijn moordenaar heeft geen rekening gehouden met de Blauwe Dwergen. Fraudy Mullon - Zij leert de Blauwe Dwergen hun gedachten verstaanbaar maken. Milligan - Mullon's rechterhand. Pashen - Hij verwacht een beloning. Harper, Glannon en Cislarczik - Handlagers van Hollander. Chellish - Een geheimzinnige jongeman.


Ze waren met 8000 mannen en vrouwen, die op de Aarde schuldig waren bevonden aan het aanzetten tot oproer, tot levenslange verbanning veroordeeld en op transport gesteld in een reusachtig interstellair vrachtschip. De bannelingen overweldigde de bemanning van het schip en geraakten in een onbekend gebied van de Melkweg verzeild.

Het schip maakte een geforceerde landing op een onbekende planeet, waarbij tweederde van de voorraden verloren ging. Van de rest bouwden ze een kleine stad, die ze Greenwich noemden. Hun nieuwe wereld gaven ze de naam Gray Beast.

Ze installeerden zich en begonnen zich van de planeet meester te maken. Ze waren Terranen en behoorden tot de meest ondernemende wezens van het heelal. Ze hadden een paradijs kunnen scheppen - als tussen twee mannen geen vijandschap had bestaan. Die twee mannen waren Horace O. Mullon en Walter S. Hollander. De ene is een vurige voorstander van de democratie, de andere een verbeten aanhanger van de dictatuur ...


Wat de menselijke geneeskunst niet zou hebben bereikt, lukte met de medische kennis van de blauwe dwergen. Horace O. Mullon is van een dodelijke verwonding genezen en kan voortaan weer zijn energie tot het welzijn van de 8000 op de planeet Gray Beast verblijvende verbannen Terranen aanwenden ...Samenvatting: 8000 bannelingen willen overleven! Het tweede kolonistenavontuur!


Tijdspanne: september 2040.

Locatie: Grey Beast.

Sterrenstelsels:

Betrokken rassen: De Blauwe Dwergen - niet menselijke telepaten. Mungo's - half intelligente aapjes.

Schepen:


Mullon heeft de leiding van de kolonie op zich genomen maar Hollander probeert in stilte nog steeds om Mullon uit te schakelen. Tijdens Mullon's eerste expeditie om de omgeving van de kolonie in kaart te brengen, ontdekken ze de Mungo's, die hen helpen om een gevaarlijke besmettelijke ziekte te genezen. Tijdens deze expeditie proberen ook enkele mannen van Hollander om Mullon te vermoorden. De poging mislukt en de mannen worden gevangen genomen. Ze willen de naam van hun opdrachtgever echter niet noemen.

Enkele dagen later onderneemt Mullon een tweede expeditie. Tijdens deze ontdekken ze weer een andere levensvorm, die bovendien intelligent blijkt te zijn, namelijk de Blauwe Dwergen. Ook nu weer heeft Hollander een mannetje mee kunnen sturen en dit maal lukt de aanslag, Mullon wordt gedood, maar de Blauwe Dwergen slagen erin om hem weer tot leven te wekken. Na een lange herstelperiode gaan Mullon en zijn kleine groep weer op weg naar de nederzetting. Onderweg stoten ze op Chellish, een agent van Rhodan, die de kolonisten in het geheim moet observeren. Als ze het dorp bereiken, merken ze dat Hollander de nederzetting stevig in handen heeft en de krijgswet heeft afgekondigd. Daarom besluit Mullon om terug te keren naar de Blauwe Dwergen om er na te denken over zijn volgende zet.


Oorspronkelijke titel: Die blauen Zwerge

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering