DRUSUS – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0061 • 7218    DE ROBOT SPION


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van de DRUSUS. Atlan - Vele duizenden jaren geleden bezat hij zelf een Possonkal. Jost Kulman - De micro-ziener van het mutantenkorps. Reginald Bull - Hij kan het niet nalaten Gucky woedend te maken. Gucky - De muisbever die ervan wordt verdacht niet zindelijk te zijn. Muzzel - Gucky's nieuwe speelkameraad, die te goed springt.


Het superslagschip DRUSUS  zweeft in afwachting onbeweeglijk in het heelal. Perry Rhodan wacht op een teken van de kosmische agenten, die hij heeft uitgestuurd om tijdig van nieuwe aanvallen van de geheimzinnigen uit de andere dimensie in kennis worden gesteld.

Perry Rhodan is door zorgvuldige berekeningen tot de slotsom gekomen, dat het opduiken van de onbekenden geen willekeurige handeling, maar een op grond van een statistiek ondernomen actie is. De ontmoeting van twee tijd dimensies schijnt volgens deze gegevens van bepaalde wetten afhankelijk te zijn, die met de daartoe geëigende middelen logisch verklaard kunnen worden

Dat is ook de reden waarom niet alleen Perry Rhodan met de DRUSUS, maar ook vele andere eenheden van de solaire vloot in de wereldruimte zijn uitgezwermd. De DRUSUS ontvangt een zeer dringend bericht - maar dat is niets anders dan een handige manoeuvre van de robot spion ...


Het is gebleken dat zelfs een met twee breinen uitgeruste combinatie van biologisch leven en robottechniek fouten kan maken die tot de uiteindelijke ontmaskering leiden.

Als de robot-regent van Arkon dan ook verdere stappen wil ondernemen om de tot dusver met succes geheim gehouden galactische positie van de aarde te weten te komen, moet hij het anders aanpakken!Samenvatting: ook robotten maken fouten – zelfs als ze twee breinen bezitten.


Tijdspanne: september 2040.

Locatie: Swoofon - Swaft-II.

Sterrenstelsels: Swaft, 992 lichtjaar van de Aarde, 3 planeten.

Betrokken rassen: Swoons - Micro-technici, 30 cm groot.

Schepen:


Enkele uren nadat Atlan zijn verhaal verteld heeft, wordt aan boord van de DRUSUS het alarmsignaal 'driemaal klokslag' ontvangen van de mutant Kulman die op Swoofon, de tweede planeet van de ster Swaft, opereert. Als de DRUSUS in het stelsel aankomt en Kulman en zijn huisdier Muzzel, een possonkal, opgepikt wordt door een Gazelle, is de mutant er heilig van overtuigd dat hij het signaal nooit heeft uitgezonden. Onderzoek toont aan dat zijn brein een krachtige hypnoblokkade heeft.

Kort na de volgende hypersprong van de DRUSUS ontvangt de peilcentrale een kort peilsignaal op in de onmiddellijke nabijheid van het schip. Perry Rhodan vermoedt dat er een spion aan boord is en besluit om niet direct naar de Aarde te springen. Bij de volgende sprong wordt er weer een kort peilsignaal opgevangen en omdat ze nu voorbereid zijn kunnen ze juiste lokatie bepalen. De zender blijkt zich aan boord van de DRUSUS te bevinden. Grondig onderzoek toont aan dat het hier gaat om een microscopische kleine zender, die enkel door de Swoons op Swoofon kan gemaakt zijn. Een onderzoek wordt ingesteld om te achterhalen wie de spion is en telkens als de DRUSUS een hypersprong maakt wordt er een peilsignaal verzonden en een microscopische zender gevonden. In eerste instantie gelooft men dat Kulman de spion is, maar als deze opgenomen wordt in de ziekenboeg en de peilsignalen nog steeds uitgezonden worden begrijpen Perry en Atlan dat ze de spion elders moeten gaan zoeken. Ondertussen is ook gebleken dat de spion de positie van de Aarde uit de computer heeft gehaald en dat de ontdekking van de Aarde nog slecht een kwestie van enkele uren is. Atlan, die vroeger ook een possonkal heeft gehad, begint de possonkal van Kulman te verdenken omdat deze vreemd reageert op bepaalde situaties. Perry Rhodan en Atlan vermoeden dat ofwel de Springers ofwel de Robotregent achter het hele voorval zitten en ze besluiten om een val op te zetten om de spion te ontmaskeren. Muzzel wordt uiteindelijk ontmaskerd en door Atlan vernietigd. De vernietiging van zijn huisdier veroorzaakt bij Kulman zo een schok dat de hypnoblokkade doorbroken wordt en hij zich weer alles herinnerd.


Oorspronkelijke titel: Der Robot-Spion

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering