Terra – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0057 • 7210    DE SAMENZWEERDERS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Sommige mensen beschouwen hem als een dictator. Horace O. Mullon - Leider van de 'Oprechte Democraten'. Fraudy Nicholson - Een studente in de kosmische biologie. Walter S. Hollander - Leider van de natuurfilosofen. Commodore Flagellan - Zijn nauwgezetheid is de schuld van alle onheil. O'Bannon - Een man die op zijn vuisten kan vertrouwen. Milligan - Een technicus die zich als een bekwaam strateeg ontpopt.


De robotregent van Arkon is ervan in kennis gesteld, dat de ondergang van de Aarde niets anders dan een geniaal bedachte truc was - en daarmee is het door Perry Rhodan gevreesde tijdstip van een krachtmeting tussen het zonne-imperium en Arkon gevaarlijk dichtbij gekomen. Is het rijk van de Terranen werkelijk sterk genoeg om ook de machtigste aanvaller af te slaan ... ?

Perry Rhodan, de regent van het zonne-imperium, heeft echter nog andere zorgen! Sinds kort zijn op Aarde weer elementen actief geworden, die op het omverwerpen van de huidige politieke orde aansturen. Het zijn de samenzweerders.


In een hoogbeschaafde maatschappij als het zonne-imperium bestaat geen doodstraf meer. De samenzweerders werden verbannen, met verlies van hun Terraanse burgerrechten! Ze zijn dan ook interstellaire kolonisten geworden! Zullen deze 8000 bannelingen zich in hun lot kunnen schikken ... ? Op deze vraag komen we terug in het volgende deel van de Perry Rhodan serie.Samenvatting: zij willen de administrator van het Solaire Imperium vermoorden! Het eerste kolonisten avontuur!


Tijdspanne: augustus 2040.

Locatie: Aarde, Gray Beast.

Sterrenstelsels: Rigel (in het sterrenbeeld Orion). Gray Beast.

Betrokken rassen: Terranen.

Schepen: Adventurous (bolvormig schip met een diameter van 1000 meter).


Mullon, de leider van de 'Oprechte Democraten', komt naar Terrania om de dictator Rhodan te vermoorden en op de luchthaven wordt hij verliefd op Fraudy Nicholson. Enkele dagen later wordt hij echter ontvoerd door de politie officier Walter S. Hollander, de leider van de natuurfilosofen, omdat deze zelf een aanslag op Rhodan wil plegen. Uiteindelijk besluiten ze om samen te werken maar de poging mislukt door toedoen van de mutanten en door het feit dat Fraudy Nicholson eigenlijk een agente is van de veiligheidsdienst en het hele plan reeds heeft later uitlekken. Op deze manier worden Mullon en Hollander gearresteerd en aan een hersenspoeling onderworpen om achter de namen van medeplichtigen te komen. Uiteindelijk worden 20.000 'Oprechte Democraten' en 5000 natuurfilosofen opgepakt. In een monsterproces worden op één dag tijd 25.000 vonnissen geveld. 4000 'Oprechte Democraten en 4000  natuurfilosofen worden schuldig bevonden en hun straf houdt in dat ze verbannen zullen worden van de Aarde. De samenzweerders worden met de Adventurous naar Rigel III in het sterrenbeeld Orion gebracht. Onderweg organiseert Hollander een opstand en krijgt op deze manier de het schip in handen. Tijdens de gevechten heeft het schip echter schade opgelopen en vooral de generator voor de hypermotor is zwaar beschadigd. Mullon en zijn mensen willen niets te maken hebben met de machtsovername omdat ze beseffen dat Hollander alleen aan zijn eigen profijt denkt en geen zier geeft om het leven van de 8000 andere passagiers en bemanningsleden. Met behulp van de nog niet gevangen bemanningsleden organiseert Mullon een tegenoffensief en dan ontdekt hij dat Hollander een hypersprong wil uitvoeren om aan enkele achtervolgende schepen te ontkomen ondanks het feit dat de generator zwaar beschadigd is. Mullon tracht dit nog te verhinderen maar komt te laat. Het schip materialiseert weer in een onbekend deel van het universum en blijkt zwaar beschadigd te zijn door de sprong. Het schip is zo goed als stuurloos geworden. Enkele uren later slagen ze erin een noodlanding te maken op een naburige planeet, die de naam Gray Beast krijgt. De 8000 Asociale Vrije Kolonisten zijn nu op elkaar aangewezen om de planeet te temmen en met de voorraden van de Adventurous bouwen ze de eerste nederzetting, Greenwich. Mullon wordt verkozen als hun leider. Wat de gedwongen kolonisten echter niet weten is dat de Aarde het spoor van het schip niet verloren is, maar Perry Rhodan heeft het bevel gegeven om niet in te grijpen op Gray Beast. Het hele voorval wordt beschouwd als een groot sociaal experiment om te weten te komen hoe een kleine groep mensen zich gedraagt als ze met weinig hulpmiddelen ergens diep in het heelal op zichzelf zijn aangewezen.


Oorspronkelijke titel: Die Attentäter

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering