Volat – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0056 • 7208    DE DODEN LEVEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De eerste regent van het Zonne-Imperium. Gucky - Hij bewijst dat 'muizen' niet bang voor 'katten' hoeven te zijn. André Noir - Eén van de oude trouwe leden van het mutantenkorps. Fellmer Lloyd - De 'Alwijze Moeder' beschermt hem. Gregor Tropnow en Nomo Yatuhin - Twee samenzweerders, die hun vaderland willen verraden. Mansrin - De Arkonidische gouverneur op Volat. Talamon - De Zeer Gewichtige ziet een man die hij sinds lang dood waande.


Als Perry Rhodan, regent van het zonne-imperium, die de aarde nog niet aan de vergetelheid wil ontrukken, zelfs naar het kritieke punt Heperés gaat, wil het onberekenbare toeval, dat Talamon, de oude Zeer Gewichtige, tot ontstellende ontdekking komt dat de doden leven ...


De twee verraders uít de gelederen van het mutantenkorps kunnen niets meer verraden, maar Talamon heeft de Arkonidische robot-regent ervan in kennis gesteld, dat Perry Rhodan nog leeft. De politieke machtspositie in de Melkweg wordt daardoor uiterst precair - op de aarde worden bovendien politieke elementen actief, die een omwenteling in de huidige orde beogen. Hierover meer in het volgende deel van de Perry Rhodan serie, dat tevens het eerste interstellaire kolonisten-avontuur bevat.


________________________________________________________________


De heer Eric van der Stok, Erasmus- weg 33, Den Haag, zou graag penningmeester worden van een reeds bestaande of nog op te richten Perry Rhodan-club in Den Haag.

Wie schrijft hem?

________________________________________________________________Samenvatting: de Regent van Arkon ontdekt de waarheid – en Gucky vindt een nieuwe vriend ...


Tijdspanne: augustus 2040.

Locatie: Aarde, Volat.

Sterrenstelsels: Hesperés op 4342 lichtjaar van de Aarde.

Betrokken rassen: Volaters, Brommers (katachtige wezens die gebruikt worden door de Springers).

Schepen:


Perry Rhodan wil het licht op groen zetten waardoor de Asociale Vrije Kolonisten de Aarde kunnen verlaten als er een alarmerend bericht binnen komt van de LOTUS in het Hesperés stelsel. Perry Rhodan wil met de LOTUS de situatie ter plekke gaan bekijken maar als ze onderweg zijn, komt er een ander bericht binnen van Mars: Thora werd ontvoerd door de mutant  Gregor Tropnow. Rhodan vermoedt dat beide situaties iets met elkaar te maken hebben en dat Thora naar Volat in het Hesperés stelsel werd gebracht. Perry Rhodan, Gucky en André Noir willen met een Gazelle op Volat landen en geven de Lotus opdracht in een baan om de ster op hen te wachten. De Gazelle wordt echter net voor het landen neergeschoten door een Springerschip, maar de inzittenden kunnen zich redden. In de Jungle van Volat gaan ze op zoek naar een spoor van Fellmer Lloyd, die spoorloos verdwenen is nadat hij alarm had geslagen voor een situatie die de ontdekking van de Aarde zou kunnen betekenen. Tijdens hun speurtocht merken ze echter dat ze gevolgd worden door wezens die hen willen doden. Omdat ze niet gewapend zijn zit er niets anders op dan te vluchten. Na een lange tocht door de jungle worden ze uiteindelijk toch aangevallen door grote katachtige wezens die blijkbaar onder hypnose staan. Gucky slaagt erin om twee aanvaller te verpletteren onder een rotsblok dat hij telekinetisch van af een grote hoogte op hen laat vallen. De andere trekken zich echter niet veel aan van het voorval en gaan verder met de aanval. Op het allerlaatste moment worden de katten echter met een soort blaaspijpen neergeschoten door de  Volaters. De laatste overlevende aanvaller wordt door Gucky vastgehouden terwijl André Noir de hypnose ongedaan maakt. Uit gegevens die ze van de katachtige Brommer krijgen kunnen ze opmaken dat de rebellerende mutanten achter de aanval zitten. Van de Volaters die hen geholpen hebben vernemen ze ook dat Fellmer Lloyd nog leeft en zich bij hen bevindt.

Perry besluit om de rebellen voor eens en altijd onschadelijk te maken. Hij wil het zo laten uitschijnen de de hele situatie eigenlijk een rebellie tegen Arkon is en roept zelfs anoniem de hulp in van de Arkonidische gouverneur en de robotregent. Op het juiste tijdstip vallen Rhodan en zijn mannen aan en bevrijden Thora. Tropnow wordt tijdens deze actie doodgeschoten door André Noir als hij Rhodan in de rug wil schieten. Yatuhin wordt gevangen genomen maar pleegt even later zelfmoord.

Op het ogenblik dat Perry Rhodan en Gucky het hoofdkwartier van de rebellen met behulp van een teleportatiesprong willen verlaten, worden ze echter herkend door Talamon, die toevallig in de buurt is voor zaken. Verschrikt door het plots weer opduiken van Rhodan brengt hij de robotregent op de hoogte.

Perry Rhodan verwacht het ergste, maar hij wordt verrast door de Regent als deze openlijk via de hypercom de hulp inroept van Rhodan.


Oorspronkelijke titel: Die Toten leben

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering